Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Powerpoint - přibližení celého obrázku

Od: rotorod® odpovědí: 5 změna:

dobrý den

chtěl bych se zeptat někoho z Vás, jestli neznáte nějaký návod na přibližení fotky. O co mi jde. Příklad. Mám fotku tabla ze střední školy, kde je 20 lidi. Tuto fotku umístim na celý slide. Po zapnutí prezentace bych chtěl, aby fotka se začala přibližovat pouze na konkrétni osobu z tabla v nějakém tempu, které si nastavím. Nebo naopak, aby po spuštění prezentace byl slide přibližen na konkrétni osobu a začal se oddalovat až na velikost celé fotky tabla. Lze to?

našel jsem nějaké návody, ale to není to co hledám.

děkuji za rady a pomoc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jo, je to možné, je to piplačka pro úchyly, ale jde to, možná kdyby jste to vzal zkuste online prezentace prezi.com, tam by to mohlo být jednodušší.

Teď jak na to.

2 animace zárověň -> zvýrazňující zvětšení + čára pohybu. Zelená pozice uprostřed a druhá červená pozice musí být na opačnou stranu než chcete a delší o % zvětšení, takže v praxi nahození a doupravení místa metodou pokus omyl. Obě animace musejí být stejně časově dlouhé. Posun spustit s předchozím a v nastavení effektu nastavit bez plynulého začátku a konce.

No podívejte se do toho souboru co jsem přiložil.

doplněno 08.09.21 13:50:

Přidán příklad s oddálením, oddálení je na stejném principu, jen čára pohybu má začátek a konec obáceně a v nastavení zvětšení effektu je obrázek zmenšen (zvětšení 400%odpovídá následné zmenšení 25%, tzn. 4*100%...100%/4).

doplněno 08.09.21 17:39:

Pouze oddálení

Tady je ukázka pouze s oddálením, potřeba zvětšit obrázek - manuálně - je-li v effektu 400%, tak ve Formátu obrázku změňte dané rozměry na kalkulačce přenásobte a přepište stávající (400% z effektu ... 4× xx,xx cm).

Zmenšit zobrazení PowerPointu ... Ctrl + Kolečko na myši ... uchopte obrázek a umýstěte hlavu do "okna". Jestli rámeček okna není vidět nastavte si dočasně průhlednost obrázku.

Čára pohybu... Zelený bod střed velkého obr., červený bod střed zmenšeného obr

Prezentace1.pptx 406 kB
S oddálením.pptx 406.32 kB
S oddálením2.pptx 403.81 kB
hodnocení

díky za info, jen bych se chtěl ještě zeptat na animaci čára pár dotazů

1) na tu zelenou pozici (střed), to má být umístěné přesně ve středu obrázku (slidu)?

2) ta čára, jak ji umistuji na opačnou stranu, kde chci aby se mi to přiblížilo..... Dám ji doleva, doprava, nahoru, dolu... pokud chci zešikma, používám animaci "vlastní dráhu" (místo čáry)?

3) Jak docílím že jedná čára je kratší a jedna delší, má to vliv délka čáry na něco?

4) jde to taky udělat opačně? že mám přibliženo a jen to oddálim?

děkuji za rady a pomoc

hodnocení

1) asi tedy jo

2) a 3) už jsem pochopil

hodnocení

já myslel ale né tam a zpět (přiblížit a oddálit) ale po zapnutí aby bylo přibliženo a pouze oddálit.

hodnocení

myslím si že jsem na to kápl, děkuji za vysvětlení a rady, kdyby něco tak se ozvu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]