Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvětšení paměti u notebooku

Od: slavo® odpovědí: 9 změna:

Co je správně.

Když notebook má dva sloty.

1 - do druhého slotu dát další paměť - stejných parametrů co má ta první.

2 - vyměnit původní paměť za dvojnásobnou.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Neber to tak přísně. Je celkem jedno jak to uděláš. Ono jde dát do druhého slotu i větší RAM ideálně jinak stejných parametrů. Občas mají výrobci seznam zaručených kompatibilních komponent.
A jedna věc docela podstatná. Desky mají nějaký limit paměti na slot a pak na celkovou paměť. Hlavně u starších NB bys mohl narazit ;)
hodnocení

To vím - mam tam 4 Gb a deska má dva sloty a podporuje max. 8 Gb

A v servisu mi říkali, že tam musím dát do každího slotu 4 GBb a ne do jednoho 8 Gb a do druhého nic.

Nu tak když to víš tak proč se ptáš? :) Může to být ten případ, který zmiňuji a proto ti to říkají.
hodnocení

Ale typ notebooku jsem jim neřekl - tak jak to může tvrdit a nebo to dělají takto u všech automaticky.

petrovic

Rika se tomu DUAL CHANNEL. A bezne se davaji dve do paru. V tvem pripade 2x 4Gb. Delam to pouze takto. Vic najdete na netu, co to presne znamena.

Dual channel je pro běžné využití podle mě dost přeceňované. Dokonce jsem viděl testy kde je vidět, že single channel je v některých činnostech rychlejší. Myslím, že tam byl příklad video v Adobe Premiere, další si nevzpomenu. Proto říkám, hlavní je kompatibilita.
Dual channel byl docela znát na výkonu integrované grafiky, která sdílela paměť. Ta vyšší datová propustnost tam nebyla na škodu.
Jinak je potřeba zjistit, kolik notebook podporuje maximálně paměti a kolik na slot. Pokud by uměl max 8 GB, trošku bych očekával, že to bude 2x 4 GB.

hodnocení

1x

Především bych se podíval do dokumentace notebooku co se tam o velikostech paměťových modulů píše.

vilik*
hodnocení

0x
Koupě druhého paměťového modulu s poloviční kapacitou někde na Aukru bude mít větší smysl než vyměnit tu stávající za jednu dvojnásobnou.
Takže za prvé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]