Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový herní pc, Váš názor?

Od: qwerty* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, chtěl bych požádat někoho zkušeného, jestli by mi nezhodnotil tuto sestavu (kompatibilitu, funkčnost - jestli cpu bude správně chlazeno/ jestli je to dobrý chlazení, vyváženost mezi rychlostí cpu a gpu, dostatečný výkon zdroje - kvalita zdroje, aby při první větší zátěži neodpálil půlku kompu , ...), sloužit to bude k programování, hrám a občas práce s fotkama, videama a zvukem.

CPU: AMD Ryzen 9 5900X - AM4 soket, Zen3 architektura, 12 jádro (24 vláken), základní takt 3,7GHz, boost na 4,8GHz, TDP: 105W;

Vodní chlazení na CPU: Corsair H115i RGB Platinum, (2x140mm);

MB: ASUS PRIME X570-P - AMD X570;

PC bedna: Cooler Master Masterbox K500L,černá;

GPU: GIGABYTE GeForce RTX 3070 Ti MASTER 8G, 8GB GDDR6X -

Rychlost grafického čipu [MHz]: 1 875

Velikost grafické paměti [MB]: 8 192 - GDDR6X

Rychlost grafických pamětí: 19 000Gbps

Počet stream procesorů: 6 144

Napájecí konektory: 2x 8pin+1x 6pin PCIe

Doporučený výkon pro zdroj: 850W;

RAM: HyperX Fury Black 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL18;

Disky - HDD: Seagate BarraCuda, 3,5" - 2TB
- SSD: WD SSD Blue 3D NAND, 2,5" - 1TB
- SSD M.2: WD Black SN750, M.2 - 500GB
;

Zdroj: Seasonic Focus (GX-850) - 850W;

Ještě tento monitor: GIGABYTE G27Q - LED monitor 27"

Předem moc děkuji za odpovědi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj , pomerně specifickej dotaz pro tohle forum.

Já jen za mně neumím si představit využití toho 5900x , třeba proto využítí máš a na peníze neřešíš a těch 12 jader prostě chceš , nicméně 5600x je v současné době v pohodě se skoro stejným výkonem na 1 jádru.

Deska asi ok , ale na netu je spousta recenzí a doporučujou tu o něco vyšší verzi.

GPU - výkonově i chlazením jsou na tom některé 3070 líp , ale třeba máš rád tohohle výrobce a stejně se jedná o pár procent.

850W asi stačí i když někde na foréch doporučujou víc , záleží na celkovým osazení tak karta si v záteží umí říct o dost.

No a s tím vodníkem to netuším já moc fanda vodníků nejsem , a většinou když už někdo neřeší peníze tak si nechá udělat coustom loop i na kartu.

nox®

Já teda nevím, ale není 850w tak trochu overkill? Sám mám i9 9900k a 2080Ti a bezpečně to živí 650w a i ten má přebytek luxusu. Reálná spotřeba této sestavy v maximálním zatížení bude někde kolem 550w.

Tak jde o to jestli chce tiché PC , do určité zátěže se na tom zdroji neroztočí větrák. 3070ti v extrémních situacích až 300w jinak tam ta rezerva je.

hodnocení

0x

Copak vám špatně poradily 29.8 2021 na tom jednom nejmenovaném foru?

doplněno 30.08.21 12:13:

poradili*hi**zed*

qwerty*
hodnocení

Víc hlav víc ví, já to dával předtím ještě na jedno fórum, tam sem se odpovědi do dnes nedočkal, což už nevadí. špatně mi snad neporadili :)

kare
hodnocení

0x
RGB bez toho se dnešní sestava neobejde. *smich*
nox®

Aby se někdo z toho RGB nepo... Pár kliknutí a je to vypnuté, případně v zavřené bedně většina lidí ani neví, že tam něco takového je. Ostatně třeba ten chladič mám taky a je výborný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]