Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový dotaz. Dostal jsem nabídku na tarif u firmy kde pracuji. Volání a data. Když to pak někdo kontroluje a děla výpisy k čemu všemu má přístup? Muže dotyčný pracovník ve firmě co to děla například zjistit historii kde a kdy jsem co dělal na internetu, komu a kdy jsem volal či například i přístup kde jsem se kdy pohyboval (moji polohu)? Nebo proste jen vystaví fakturu za služby a nic takového neřeší? Prosím jen o normální odpovědi a od těch co tomu rozumí. Děkuji
Dekuji za odpověď, a jaká je pravděpodobnost když dělám v kanceláři. Máme tu samozřejmě i IT technicky ale nerad bych aby oni zjišťovali co kde dělám a komu jsem kdy volal.
K výpisu volaných čísel má zákazník operátora přístup. Aby bylo poznat, za co se platí.
K přijatým hovorům ne.
Sledování je možné, pokud to nabízí operátor jako službu. Pokud je to bez tvého vědomí, tak by to bylo nelegální.
Data šmírovat nemůže, pokud používáš tvůj telefon.
Jinak řečeno, nemusíš mít obavy, pokud v pracovní době netrávíš čas podezřelými hovory.
Pravděpodobně budeš mít zakázané zpoplatněné linky a SMS služby.
Cit : tarif u firmy, kde pracuji.
Robite u mobilneho operatora? Alebo je to bezna firma a len ma specialne ceny pre seba a zamestnancov?
Pokial ide o vypis hovorov, ak dostanete sluzobny telefon, firma ma pravo zistit, kam a ako dlho ste volali. Rovnako sa moze kontrolovat pristup na internet, tam by ste ale museli ist s pripojenim na firemne proxy, ked pojdete bezne cez mobilne data, firma to neuvidi. Priklad : na sluzobnom notebooku ani neviem prepnut pripojenie do internetu napriamo, vsetko ide cez proxy a firma vie presne, kde som ake stranky prezeral. Dokonca vnutorna smernica zakazuje toto obchadzat.
Pravne zalezi tiez na tom, ako je ten tarif definovany, ak to mate ako sluzobny telefon za ucelom zastihnutelnosti, firma ma plnu kontrolu, jedine, co nesmu, je hovory nahravat (ale to by ste museli robit priamo u operatora).
Asi takhle. Dělám v kanclu ale jednalo by se o můj (soukromý mobil) ze by mi i na nej dali tarif (bylo by ro ale zvlášť) Je to od T-Mobilu. Když si na tom mobilu chci něco najít například tuto poradnu. Potom až oni budou dělat vyúčtování, uvidí tam někde ...jé tenhle se Koukal na tohle a tenhle na toto? O to mi jde. Nerad bych si totiž udělal v práci ostudu. Snad me chápete A ano je to běžná firma. Ještě dodám že by to bylo přes ty data. Na firemní Wi-Fi bych se s tím mobilem vůbec nepřipojil
V takom pripade neuvidia nic, pride len vypis, kolko GB bolo prenesenych. Navstivene stranky archivuje TMobile pre ucely policie, vasa firma sa k nim nedostane. Pokojne dalej pozerajte rozne prasaciny
No Jo ale já to fakt potrebuju na 100% Ano uvidí to, ne neuvidí. Nejde o tohle jen si proste nechci udělat ve firmě ostudu tak proto se ptám
A když je ten můj tarif na soukromý mobil také vedený jako zamestanencký? Protože oni jakoby jinej ani nemají
Neblbněte. Víte jaká by to byla spousta dat kdyby o vás měli uchovávat a předávat každé prdnutí? A pokud o to nepožádá pojicie tak k tomu není ani důvod. Takže obsah SMS/MMS/volání, polohu kde jste byl tak to opravdu nikdo neuvidí. I správce na firmě dostane akorát možnost nahlédout do volaných čísel a to je tak všechno.
Nebo ještě jinak. Mám ty mobily 2 jeden soukromý a jeden služební (zapůjčený). Na oba jsou ale stejné tarify s daty a voláním. Akorát ze ten soukromý si platím. Když si teda doma na tom soukromém pripojim na data a něco si vyhledam, budou to oni moct vidět/zjistit si to?
Nie, firma nebude vediet, ake stranky pozerate, ani ziadny ajtak z firmy k tomu pristup nema. Data idu priamo z mobilu k operatorovi a ten je napojeny na internet. Firma v tom retazci nikde nefiguruje, jedine ak by mala na mobile nahodeny specialny software stylu antiviru. Ako pisete, pojde o vas sukromny mobil, ten mate plne pod kontrolou vy, firma teda uvidi len sumar, kolko GB sa ma uctovat.
Pre zaujimavost : co take pozerate, za co sa hanbite?
Myslim, že pokud to objednala a platí firma, maji přístup k libovolnejm informacím o využívání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.