Nejste přihlášen/a.
Existuje možnost (ideálně příkaz), jak obnovit síťová připojení? Mám NASku a někdy když zapnu PC, tak nevidím disky. Předpokládám, že disky "spinkají" a než se proberou, tak komp už je naběhlý. F5 nepomůže, jen restart. Existuje nějaká možnost, jak obnovit síťová připojení?
Takže mám NASku (Synology, dva zrcadlené disky) připojenou v lokální síti s pevnou IP adresou, která je v rozsahu, který mám nastaven na routeru pro lokální síť. Na disku mám čtyři adresáře.
PC W10 (všechny aktualizace). Ráno zapnu PC hned nebo i klidně až po kávě spustím "Průzkumníka". Vidím ty čtyři adresáře v "Síti", ale jsou na nich červené křížky. Když na ně kliknu, tak nahoře beží ten zelený pruh, jakože načítá, ale pak vypíše , že to není dostupné.
Když v CMD dám "NET USE", tak ty adresáře vypíše s poznámkou "Odpojen".
Pak stačí provést restart PC a vše již funguje. V "Průzkumníku" jsou ty adresáře v síti dostupné - "zelené" a "NET USE" hlásí pro každý adresář "OK".
Tento stav je tak 50:50. Proto jsem chtěl dát do "Po spuštění" nějaký příkaz, který by provedl znovu připojení síťových připojení.
Dík za tvůj čas.
Power managment je nastaven - nad ránem provede geozálohu a jde spinkat. Přes den jede pořád.
PC v síti v poho - mohu tisknout na síťové tiskárny, stáhne se mně pošta a web jede také.
Ping a přístup na managment vyzkouším, až situace nastane.
Neřešme, jak je nastavena NASka, řešme to, že po restartu PC je přístupná - tzn , že problém je v síťovém připojení PC, takže dokáže příkaz "IPCONFIG ..." či "NET ..." provést obnovení síťových připojení?
Ještě mě napadá, že problém asi začal po nějaké aktualizaci Win, takže Mrkvosoft asi nepřinutím udělat opravu a na webu Synology, také nic není.
Předpokládám, že tam máš LAN. Pokud tam máš switch, tak se do něj píchni jiným kompem a pusť tam po dlouhém vypnutí stálý ping na NAS a sleduj, co to dělá - po zapnutí, po restartu...
Pokud bude stále odezva, tak bych problém v síti nehledal.
Teď se dívám , že jsi mezitím odepsal a to k tomu moc nesedí. Ale stejně bych to zkusil.
NASka se nevypne, jen uspí disky. Po zapnutí PC, když nastala popisovaná situace jsem zkoušel "Průzkumníka" nechat doběhnout (několikrát vyp/zap), F5 na nepřístupných adresářích, "NET USE" u těch 4 adresářích hlásí "Odpojeno", zkoušel jsem i vyhledat nová síťová připojení - nenajde nic. Ty 4 adresáře z NASky mám v PC s volbou pamatovat si - obnovit po znovu připojení (či, jak to Win píše). Pomůže jen restart PC.
Tak situace dnes nastala:
IPCONFIG vypíše vše, tak jak má
IPCONFIG /RENEW - proveden, bezezměny
PING na NASku - nejede
přes webové rozhraní se do NASky dostanu
další dva PC se na NASku dostanou
takže restart ...
PING na NASku - nejede
přes webové rozhraní se do NASky dostanu
Tyto věci se navzájem vylučují, zkus to víc upřesnit.
Asi to nepomůže, ale zkusil bych ve správci zařízení odebrat síťový adapter.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.