Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC se z ničeho nic vypíná a po pár vteřinách se sám zapne

Od: fadzzer* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

Můj PC se dost často zničeho nic vypíná a pak se po pár vteřinách se sám zapne.

Dělá to asi každé 2 minuty, a to na něm není nic moc spuštěného. (Třeba Firefox a nějaká nenáročná aplikace).

Při psaní tohoto textu se několikrát vypnul, tak jsem si ten text musel po každém řádku ukládat do notepadu.

Specifikace PC:

CPU: AMD A10 6800k

GPU: GEFORCE GTX 1550 Gaming X

Zdroj: Zalman ZM500-LE

SSD: Samsung 860 EVO 250GB

Základní deska: ASUS F2AB5-V

Budu rád za pomoc.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Prověř teplotu procesoru... Zkus spustit nouzový režim... Záleží zda se jedná o vypínání z důvodu softwaru, nebo z důvodu závady hardwaru... Případně všechno rozlož a zase slož...(díly)

fadzzer*
hodnocení

Teplota procesoru se pohybuje okolo 40 - 50 stupňů, myslím si že je to chyba hardwaru. Windows jsem nainstaloval nedávno. Pravděpodobně to dělá zdroj.
olinl

Jak píše hiawata-odpojit mechanicky DVD mechaniku, RAMky, Grafickou kartu (jet na vestavěnou), případně ještě přidaný HDD nebo SSD nebo různé čtečky a také věci v USB portech- myš, klávesnici, tiskárny atd. Zapnout PC a čekat, jestli se vypne. Potom přidávat po jednom periferie, tedy nejdřív myš, potom klávesnici, RAMky, dvd mechaniku, další disky/čtečky a na závěr grafickou kartu. Příbuzný měl slabý zdroj a když hrál hru na nejvyšší rozlišení, padal mu zdroj. Vyřešil to silnější zdroj.

hodnocení

0x
Kouknout do prohlížeče událostí jestli to něco píše. Takhle obecně to může být skoro cokoliv. Zdroj, ram, deska...
olinl

maverick: Pokud se počítač vypne "vzadu" vypínačem nebo se "odpojí" od zásuvky, případně selže zdroj, tak u WIN 10 ve SLEDOVÁNÍ SPOLEHLIVOSTI resp. HISTORII SPOLEHLIVOSTI A PROBLÉMŮ bude pouze ikona znamenající "nesprávně ukončená činnost systému Windows". Možná jsou zdroje počítačů které to umí nějak nahlásit, možná pokud je PC napájeno záložní baterií , tak by to mohlo také něco napsat, ale kolik lidí má záložní zdroj.

Chjo, však píšu mrknout jestli to něco píše. Jak diagnostikuješ problémy? Pokud předpokládáš, že tam nic nebude tak se tam ani nepodíváš? Je snazší vyměňovat zběsile komponenty?
Ráda s odpojovanim komponent kvůli odlehčení zdroji je dobrá, ale opravdu bych začal primitivně tím jestli OS něco bonzuje.
Ono na první pohled řeknu zdroj, ale sice uživatel řekne vypne se a zapne, ale on to nakonec bude restart, modrá smrt jen problikne a bude to třeba ram, nebo chyba OS

kami123
hodnocení

0x

Vypíná nebo restartuje?

Podle mě zdroj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]