Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wordpad a word

Od: wiener* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, mám dotaz ohledně wordpadu. Zakoupila jsem si nový notebook a chci psát ve wordpadu, nechci platit licenci za office 365, ale když otevřu soubor a pak ukládám, soubor wordpad se mi mění na word automaticky. Objevuje se informace, že word není aktivován a do určitého data si mám zaplatit. V čem může být problém? Díky moc.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

2x

U wordpadu nevím, jak má nastaveno ukládání. Ale kdyby se ti to nepodařilo přenastavit, pořád si můžeš nainstalovat třeba LibreOffice, to je svobodný software a ovládá se (bohužel) prakticky stejně, jako word, a umí otvírat i wordovský formát (a samozřejmě i další formáty).

Souhlasím s LibreOffice, nainstaluj (nech si nainstalovat) a máš vše co potřebuješ.

re4zon
hodnocení

1x
Dej soubor-ulozit jako a v kolonce typ souboru vyber .rtf, ne docx. Tim by melo byt vyreseno.

A přitom ještě zatrhnout možnost "Nastavit tento formát jako výchozí pro ukládání"

wiener*
hodnocení

díky moc, to jsem udělala a je to stejné. Vždy se soubor změní z wordpadu na word. Je možné, že když nezaktivuji licenci do určitého data, že pak bude fungovat pouze wordpad (a word nebude fungovat)? wordpad mi skutečně pro mou práci vyhovuje a nepotřebuji nic víc dokupovat.

re4zon
Tak na ulozeny soubor klikni pravym, vyber "otevrit v programu", zvolit jinou aplikaci, najdi wordpad a vyber ho, zaskrtni k otevirani souboru... vzdy pouzivat a pak dej ok. Proste mas nastavenou asociaci na office a potrebujes ji zmenit na wordpad.

jabraka*
hodnocení

0x

Koupil jsem nový počítač,v domění,že bude vybaven obvyklým softvare ,byl jsem uveden v omyl,po mčase se začaly objevovat u aplikací příkazy - zakupte si licenci,končí aktivace,.Takže ne levné zařízení mi bude k použití až po zaplacení nemalých financí.

JABRAKA

re4zon
Napsal jsem dotaz na poradnu v domeni, ze si prectu odpoved. Misto toho tu jsou jen nahodne vykriky jakehosi nudiciho se individua. Doporucuju na pocitac prilepit silikonem polystyrenove kazety, pry se to tim vyresi.

kami123
hodnocení

0x

to MS 365 je tam stejně k ničemu, tedy odinstalovat.

Pak by to mělo jít nastavit několika způsoby.

Např stiskni Win klávesu a začni psát "zvolit výchozí aplikaci podle typu souboru"

.

Další varianta je třeba toto aukro.cz/...

Sám jsem na aukru 365 jednou kupoval a funguje to, řek bych že je to ilegální, je k tomu i prostor na one drive, ale s jeho využíváním bych byl radši obezřetný.

kami123

chtěl jsem napsat i legální, ne ilegální.*haha*

hodnocení

0x

S plnou spokojeností používám Apache OpenOffice, naprosto bez problémů a zcela zdarma. Zkus.

hodnocení

0x

Vytvor si (zdarma) ucet na outlook.com a mas okamzite pistup ke kompletnimu online MS Office baliku se vsemi zakladnimi funkcemi.

Odkudkoliv, z jakehokoliv pocitace, a ke vsem svym dokumentum.

To je pohodlnější použít Google. Google účet skoro každý má (s výjimkou ohryzkaru) a pak to může mít sdílené s mobilem. Běžně aplikace na psaní i na tabulky jsou tam zdarma
hm*

arne1: Tys to napsal, jako by se lidi dělili na dvě skupiny: ohryzkáře a uživatele jakéhosi účtu u googla. Své představy si oprav, jestli si to tak opravdu myslíš.

kami123

hm, Tím, že takto odpovídáš, jenom potvrzuješ to, proti čemu se ohrazuješ. V podstatě reaguješ přemrštěně na jedno použité slovo, které nemuselo být míněno špatně.

.

Jinak s těmi google nástroji je problém, že člověk potřebuje být online.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]