Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde spustit PC

Od: ferax® odpovědí: 11 změna:

Protože trvalo dlouho vypnutí druhého Pc, tak jsem ho vypnul vypínačem. Další den jsem počítač zapnul a místo spuštění Win 10 se objevuje tahle hláška. nevíte někdo co s tím. Zkoušel jsem se dostat do nouzového režimu, ale postupy uvedené v různých návodech nefungují. Stačilo by, kdybych se dostal do rozšířenýcch možností spuštění. Díky za nápady.

Nejde spustit PC

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Zkus klasický RESTART s připojením na internet. Druhá možnost- pokud máš instalační DVD nebo na USB flešce zaváděcí Win 10, tak po načtení by ti to mělo nabídnout repair/opravu systému. V B.I.O.Su musíš povolit BOOT z DVD mechaniky nebo z USB-podle toho, co máš za médium s Op. Systémem. Stalo se mi to samé na Win 7 s HDD, na desítkách s SSD zatím ne a to občas taky vypínám PC "na prasáka"..

hodnocení

Bohužel původní instalačka je CD Win 7, takže to už nepůjde.

olinl

Ten RESTART (reset) počítače nezabral? Nenaskočila hláška o samoopravě?

hodnocení

Ne, vždy se objeví tohle.

olinl
Tak teď už zbývá jen nabootovat z CD/DVD instalačního média. Zkus nejdřív ty sedmičky, pokud to neklapne tak w10.

sirokko
hodnocení

0x

Však ti to tam píše, že je problém s připojeným zařízením, pravděpodobně připojovaným externím diskem, ale může to být i jiná periferie. Zkus odpojit vše zbytné a znovu restartovat.

Asi jsi vyrval flešku nebo externí disk za chodu, bez systémového odebrání, že?

hodnocení

Externí disk, ani fleška připojené nebyly. To mě právě mate, není tam připojeno nic.

hodnocení

0x

Sám sis rozbil, sám si oprav. Operační systém nezdržuje při vypínání jen tak zbytečně, vždycky něco důležitého dělá.

Možná stáhnout na jiném pc instalačku přesně stejné verze windows, hoď to na flešku Rufusem, a nabootuj z ní a Oprav systém.

hodnocení

0x

Zkus se dostat do Biosu (stisk F2, případně del. při spuštění PC) a zkontolovat, jak máš nastaveno bootování. Ale pokud se v tom nevyznáš kontaktuj raději někoho znalejšího.

Vypínání HW tlačítkem bývá občas rizikové, zejména pokud PC pracuje (aktualizace a podobně). Nedostatek trpělivosti se nevyplatí.;)

hodnocení

No jo, ale ten počítač jsem dal normálně vypnout, jenže monitor normálně zhasnul, ale počítač ani za dvě hodiny ne. Tak jsem použil to tlačítko.

ridick
hodnocení

0x

Tipnul bych na chybu v hardu. Hlásí chybu v připojeném zařízení, tak jedině hard.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]