Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit stáří disku?

Od: milanp® odpovědí: 6 změna:

Koupil jsem repasované PC a vypadá, že v dobrém stavu. Nicméně neznám minulost toho stroje, jak je amortizovaný. Dá se zjistit délka používaní jeho komponent a např. počet rotací pevného disku? Je na to nějaký program? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

CrystalDiskInfo, S.M.A.R.T.,

hodnocení

2x

Já mám tohle (ve starší verzi). Je to zdarma a myslím, že pro základní informace stačí.

doplněno 23.08.21 17:10:

*hi*Sorráč - nevšim sem si.

CrystalDiskInfo už je v nabídce...

scv®
hodnocení

2x

Stačí si vybrat podle operačního systému a požadovaných funkcí. Na zběžnou kontrolu a základní informace stačí zmíněné CrystalDiskInfo. Pro větší nálož informací bych volil spíše Smartmontools, který jen tak něco nepředčí a je nejen zdarma, ale i otevřený. A pokud je práce v CLI nepřekonatelným problémem, tak existuje i grafická nadstavba GSmartControl.

hodnocení

Dá se ti zjistit i počet rotací HDD za jeho život?

rotací? Nevím proč vás zajímají rotace, ale v tom co napsal @nonek se dá zjistit počet naběhaných hodin i počet cyklů zapnutí/vypnutí.

Pokud vás tak zajímá počet rotací, tak si hodiny chodu vynásobíte * 60 * počet otáček za minutu (nejčastěji 5400 u 2,5", 7200 u 3,5").

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]