Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem repasované PC a vypadá, že v dobrém stavu. Nicméně neznám minulost toho stroje, jak je amortizovaný. Dá se zjistit délka používaní jeho komponent a např. počet rotací pevného disku? Je na to nějaký program? Děkuji.
Já mám tohle (ve starší verzi). Je to zdarma a myslím, že pro základní informace stačí.
Sorráč - nevšim sem si.
Stačí si vybrat podle operačního systému a požadovaných funkcí. Na zběžnou kontrolu a základní informace stačí zmíněné CrystalDiskInfo. Pro větší nálož informací bych volil spíše Smartmontools, který jen tak něco nepředčí a je nejen zdarma, ale i otevřený. A pokud je práce v CLI nepřekonatelným problémem, tak existuje i grafická nadstavba GSmartControl.
rotací? Nevím proč vás zajímají rotace, ale v tom co napsal @nonek se dá zjistit počet naběhaných hodin i počet cyklů zapnutí/vypnutí.
Pokud vás tak zajímá počet rotací, tak si hodiny chodu vynásobíte * 60 * počet otáček za minutu (nejčastěji 5400 u 2,5", 7200 u 3,5").
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.