Dobrý den, zajímalo by mě, jak je možné dostat ručně malované obrázky do počítače? Nebo kde se to mohu naučit? Maluji barvami a pastelkami a ráda bych svým dětem tvořila vlastní výukové materiály. Takže bych ráda své obrázky dostala do PC v takové kvalitě, aby byly dále tisknutelné. Je spousta lidí, co kreslí ručně a pak tisknou kalendáře, přání, pohlednice atd. Hledala jsem, ptala jsem se a byla jsem většinou odkázána na digitální kresbu, ale to nechci. Zkoušela jsem scanner, ale bylo to moc ozářené. Foťák mi zas udělá, že pozadí za obrázkem není úplně bílé. Možná by to šlo upravit v programu, nevím. Umí někdo poradit? Děkuji.
"Zkoušela jsem scanner, ale bylo to moc ozářené" tak si pohrát s nastavením. Možná v návodu ke skeneru budete mít taky roztomilé obrázky a vše půjde líp...
Dobrý den. Samozřejmě skenem/fotoaparátem. Máte klasický problém který se umělcům horko těžko vysvětluje: elektronická barevnost je naprosto něco jiného než podání barev ručně malované kresby/malby. Dokonce i studovaní umělci a galeristé jsou často bohužel úplně mimo a naprosto nedokáží pochopit jak to že je například nafocený obraz jiný než originál. Je zbytečné něco vysvětlovat. Ale pokusím se: jakmile obrázek naskenujete, bude jinak barevný. Můžete jej upravit aby se podobal více originálu (např. Photoshop). To je ale stejně dvojsečné, neboť až jej vytisknete barvy budou opět zcela jiné. Tedy: nedá se s tím dělat takřka nic, maximálně najít při úpravách elektronických barev kompromis.
Skutečně, jak už bylo napsáno, nejlepší je skener. Jestli skenování dopadlo špatně, byl jen skener nebo skenovací program špatně nastaven.
Nouzově lze foťák místo skeneru použít, ale zas je dobré ho správně nastavit (obvykle to znamená vypnout veškeré automatické vylepšování, pokud to vůbec jde).
V obou případech za součást převodu považuji doladění obrázku v grafickém editoru.
Podložte Váž obrázek bílým papírem a vyfoťte bez blesku za dostatečného množství přírodního světla. V počítači to pak doladíte jas, sytost, kontrast ,... nějakým softwarem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.