Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepínání grafiky

Od: matty odpovědí: 12 změna:
Zdravím,
Potřeboval bych poradit od zkušenějších lidí , kteří se vyznají. Mám ntb Lenovo y50-70 nvidia GTX 960m a při spuštění ntb se mi načte Windows 10 a po načtení se mi objeví černá obrazovka a pak to spadne do (Blue death) kde píše že se to spustilo špatně ,tak jsem skočil do BIOSu kde jsem dal ,aby grafika byla interní což je Intel HD 4600 a jede v pohodě.
Nevíte jak bych mohl spravit ,abych mohl použít druhou grafiku? Nebo jestli se dá ještě něco s tím dělat?
Děkuji za jakékoliv rady.
doplněno 19.08.21 12:22: Pardon zapomněl jsem opravit že to spadne do Blue screen kde napíše chybovou hlášku a po restartu se mi ukáže jestli jsou jiné možnosti ,tak jestli se dá s tím pokračovat
Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Takto se může a nemusí projevovat závada na chipu té GTX 960. Zkusil bych odinstalovat ovladače na tu danou gpu a nechat win aby si stáhnul svoje.

Pro ty popsané potíže bych to řešil ještě tak, že bych nejprve vyjmul GK a odinstaloval veškeré staré ovladače grafických karet. Pak teprve otestoval znovu tuto grafiku.

matty
hodnocení

No jak mohu vyndat čip když je integrovaná na MB.

no nevím, integrovaná je Intel HD 4600, dedikovaná GTX960 - ta by se měla dát demontovat... ale to je jedno, zkuste tedy odinstalovat ty ovladače

clovicekdoma

Tohle je zrovna typ NTB kde je i procesor napájenej na desce, takže demontáž možná je ale vzhledem ke stáří to rentabilní moc nebude.

Přepínání grafiky
matty
Právě že je to velice složité kde je potřeba horkovzdušná pistole. Takže by to šlo ale složitě.

clovicekdoma
hodnocení

2x

Takhle z tohohle se nepozná jestli je ta gtx960m mrtvá , muže to bejt i nějaká software chyba kterou jde težko opravit. Nejlepší by byla čistá instalace a pak by se vidělo. Jinak tyto dedikované gpu často odchází a na bazarech se pak často objevují prodám NTB nelze nainstalovat ovladače nvidia jinak je plně funkční.

Opravit to lze viz třeba pctuning.cz/...

ta cena se dříf pohybovala okolo 3000 nevím jak teď když je větší konkurence. Vzhledem ke stáří notebooku by to bylo tak na hraně.

matty
To jsem zrovna koukal na YT kde by to mohlo pomoci. Všechny potřebné ingredience mám tak uvidíme ještě budu zkoušet s těma ovladačema a popřípadě se vrhnu na tohle
matty
Děkuji za radu

Pokus s horkovzdušnou pistolí doporučuju v momentě kdy jste smířen že budete kupovat nový ntb. Může to fungovat , ale mně se takto podařil oživit 1ks ze 4. Všecko byli ntb na sběrný dvůr. V tom lepším případě se nic nestane v tom horším poškodíte desku a ostatní komponenty a nastává popelnice. I na té integrované grafice se ten stroj dá solidně používat pro internet a kancl práci a tudíž se dá ještě prodat.

hodnocení

0x
Zkus nechat nVidia a zkusit v jine hre pro vylouceni problemu grafiky
matty
hodnocení

Když tam právě nechám nVidia tak mě to ani nepustí dál přes Windows to vždycky spadne do Blue screen a restartujte se to ,pak se mi to hodí do hlášky jestli se to chce znova restartovat nebo upřesnit možnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]