Nejste přihlášen/a.
Přeji hezký den, už 4 roky strašně toužím udělat jednu hru, hledal jsem strašně moc dlouho a nenašel asi nevím jak se přesně jmenuje to co chci, prostě těch aplikací je mnoho já vím ale já si chci udělat vlastní. Prostě třeba máte zapnutou kameru je tam zbraň a když zmáčknete tlačítko tak to střílí a je to fakt super věc ale já plánuji spíše že budu střílet kouzla jako z Harryho Pottera mám už stažený materiál. Hlavně strašně prosím, nepište mi tady programovací kódy atd když ani nevím kde a včem je mám použít, psal jsem hrozně názvů na internet jako transparent camera hud, atd prostě více názvu ale žádný tutorial mi nevyšel a nechci to mít v 3d grafice chci to mít v 2d takže dám příklad máte png obrázek zbraně a ten vložíte do té kamery a střílíte. Posílám videa. Děkuji za odpověď. A vím že je to Augmented reality. (A JAK ZNOVU ŘÍKÁM CHCI VĚDĚT JAK! A NÉ NĚJAKÉ VAŠE MOUDRA ( TY NA TO NEMÁŠ, TAK SE TO NAUČ ATD ATD ATD. Buď mi najdete video návod a nebo nějaký článek třeba v angličtině nebo v jiném jazyce a jemi úplně jedno, tak ať je tam třeba kodování je mi to jedno, ale zatraceně lidi, tak je tohle stránka Poraďte a nebo je to nějaká rejpárna nebo co? A pro ty kteří ještě tohle nečetli a chtějí mi pomoct ohledně téhle otázky tak se velice omlouvám ale ty lidi co mi psali předtím tak neměli v úmyslu mi normálně odpovědět protože to sami neví. Děkujií za odpověď. Jo a mám v úmyslu se ptát do kola dokuď mi tady někdo neřekne jak na to.
>A vím že je to Augmented reality
No transparentní animace vykreslená přes obraz z kamery je sotva augmented reality ale dobře.
>hledal jsem strašně moc dlouho a nenašel asi nevím jak se přesně jmenuje to co chci
Hej tohle bude pro tebe asi překvapující ale ne na všechno co chceš udělat existuje přesný návod jak toho dosáhnout; na některé věci musíš prostě přijít sám a tohle bude asi jedna z nich. Osobně nevím v čem bych to udělal ale můžu ti říct že když jsi na to nenašel návod ty, tak to možná nedá ani nikdo jiný (třeba neexistuje). Zkus zjistit jak se celkově dělají programy a aplikace a pak si postup k tvé vysněné hře odvodit.
Chceš asi něco takového:
1) Naučit se programovat alespoň základy a hlavně postup uvažování (rozdělovat zdánlivě těžké úkoly na jednoduché části které zvládneš) Bez tohoto stejně můžeš dostat tutoriálů kolik chceš ale pokud narazíš na sebemenší chybu/neauktuálnost tutoriálu tak se nikam nedostaneš
2) Zjistit "co vlastně chceš"- Tedy po dokončení kroku 1 bys měl uvažovat takto: "potřebuješ číst video z kamery a přes to něco vykreslovat"
3) Zjistit v čem to půjde nejlépe. Předpokládám že herní engine by byl asi ideální ale já osobně neznám žádný který by dával přímý přístup ke kameře, Unity to ale možná umí. Každopádně si myslím že by to šlo (i když těžkopádně) i v nativním Androidu
4) Číst video z kamery a přes to vykreslovat animaci
>Buď mi najdete video návod a nebo nějaký článek třeba v angličtině nebo v jiném jazyce a jemi úplně jedno...
Když jinak nedáš, tady je tutoriál na čtení kamery z android dokumentace, s trochou štěstí by přes to mělo jít vykreslovat. Když tam jdou čudlíky musí jít i obrázky.
Tak jo, nevím to , takže už odpovídat nebudu. Jen si ještě jednou rejpnu
.
"Jo a mám v úmyslu se ptát do kola dokuď mi tady někdo neřekne jak na to".
Přečtěte si "pravidla poradny", konkrétně pravidlo Z6. Takže se zeptejte ještě párkrát a uvidíte, co to udělá .
Mimochodem - pomohla Vám celkem vyčerpávající odpověď od "anon65534"?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.