Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na Zásilkovnu

Od: aloisb® odpovědí: 30 změna:

Dcera poslala do Zásilkovny poblíž naší chalupy zakoupené zboží a přeposlala nám č. zásilky i heslo k vyzvednutí. Před tou plechovou bednou jsme strávili hodinu a stejně se nám nepodařilo zásilku vyzvednout. Protože nemáme v mobilech Internet, tak jsme se vrátili do chalupy nainstalovat aplikaci Zásilkovna, QR čtečku a QR skener. Nevíme ale, jak tyto aplikace použít. Vyžaduje vyzvednutí zásilky připojení mobilu na Internet?

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

scv®
hodnocení

1x

Podle popisu Z-BOXu ( odkaz) potřebujete aplikaci Zásilkovna + zapnuté Bluetooth a GPS. Aplikace se s boxem pomocí Bluetooth sama spáruje a umožní Vám otevřít příslušnou schránku. Z popisu se zdá, že pro vyzvednutí zásilky není připojení k internetu potřeba, alespoň pokud nechcete např. uhradit dobírku na poslední chvíli. Vyzkoušeno to ale nemám.

hodnocení

1x
Většina lidí tu píše, že datové připojení není u ZBOXU potřeba. Já to mám ale tak, že u našeho Zboxu na malé dědině je velmi špatný GPS signál. Takže když apku pustím až u boxu, aplikace se tváří, že žádnou zásilku nemám, přestože mi hodinu předtím zásilku zobrazovala. Aplikaci tak musím otevřít cca 100 m od boxu, kde mi ještě běží data a u boxu pak mohu stisknout "otevřít".
doplněno 22.07.22 19:37: Dnes znova, po spuštění aplikace u Zboxu prvně aplikace hlásila, že nic nemám. Na druhý pokus napsala "Oops, něco ze pokazilo", na třetí pokus,že zásilka je v depu! a až na pátý pokus se objevilo tlačítko "otevřít", ale nefungovalo a až na šestý pokus šlo sisknout. Takže asi tak, chce to silné nervy..
(Mobil mám nový, skoro čistý, bez problémů.)
Vynechal jsem čtyřku, tak to nebylo tak zlé, jem 5 pokusů. :-D
jd

A nemáš náhodou Android?

hodnocení

0x

pokud je to vydejní misto s obslouho stačí řict heslo a obsluha vám vydá

pokud je to zbox

youtu.be/...

hodnocení

0x

K otevření schránky je potřeba aplikace Zásilkovna, do které příjde avízo, na místě pak BT a GPS. Připojení k internetu ani čtečka QR kódu není potřeba.
Mám vyzkoušeno.

hodnocení

Avízo přišlo dceři do jejího mobilu, takže nám instalace aplikace Zásilkovna a znalost hesla nebylo nic platné. Jeli jsme tam ještě jednou se zapnutým BT a MAPY (nevím jak jinak zapnout GPS) a opět neúspěch.

riva

Když je nainstalované aplikace Zásilkovna, tak když kliknete na "Zásilky", tak tam musíte vidět, že máte v boxu balíček.

Z popisu není jasné, jestli máte zásilku načtenou do aplikace. K tomu musí být mobil připojený k internetu. Jestli ne, tak aplikaci restartujte, restartujte mobil nebo aplikaci přeinstalujte. Je v mobilu zároveň SIM na kterou přišla SMS? Máte u boxu v mobilu zapnutou volbu Poloha a BT?

hodnocení

0x

Podľa toho,čo popisujete,tak dcéra vám len údaje preposlala niejakou formou do mobilu a vy ste si aplikáciu naištalovali až potom,keď vám nešiel otvoriť box. Box vám nejde otvoriť ani potom. Musíte si uvedomiť,že vy tie údaje na otvorenie boxu vo vašej aplikácii nemáte a tým pádom si sa vám ten box neotvorí,lebo pri overovaní údajov vo vašej aplikácii nie sú. Doporučujem vám,nech vám vaša dcéra prepošle znova údaje,ale to takou formou,aby šli údaje z jej aplikácie Zásilkovňa do tej vašej aplokácie Zásilkovňa a nie niejakou inou formom napr, sms,email.

hodnocení

Děkuji všem za rady, ale dcera si prodloužila dobu uložení zásilky a již zítra v pondělí přijede k nám na chalupu a zásilku si vyzvedne. Já už se Zásilkovnou nechci mít nic společného. Považuji za lepší tzv. balíkovnu, která mi pošle SMS a balíček mi tam na základě hesla vydají.

U Balíkovny musíte jít na výdejnu. Tu možnost má Zásilkovna také. Z-box je možnost navíc.
Napište prosím, kde se stala chyba. Určitě to bude zajímat i ostatní.

rk22

Také by mne to zajímalo kde se stala chyba. O nějakých Z-BOXech Zásilkovny čtu zde poprvé a ani jsem nevěděl, že Zásilkovna něco takového má (To bude asi nějaká novinka.) a připadá mi to docela zbytečně složité. Na zásilkovnu jsem už měl zaslaných několik zásilek a vždy to bylo k vyzvednutí na výdejním místě. K vyzvednutí zásilky vždy stačilo sdělit heslo a zásilka mi byla vydána.

Je to novinka. Je to další možnost, kterou není nutné používat. Je to ekvivalent boxů, jaké má např. Mall, Alza nebo pošta. Výhodou je, že příjemce není závislý na otevíracím čase výdejny. Vyzvednutí je jednoduché. Není potřeba nikam zadávat žádný kód. Do telefónu přijde oznámení a v aplikaci se zobrazí tlačítko pro vyzvednutí. Stačí přijít s telefonem k boxu, zmáčknout tlačítko a schránka se otevře. Telefon komunikuje s boxem pomocí BT, takže není potřeba GSM. Mně se to otevřelo napoprvé bez problému. Chci to dál používat, tak by mě zajímalo, kde se může stát chyba.

hodnocení

Chyby byla asi v tom, že jsem neměl v mobilu tu SMS s tím avízem.

To nebude ono. Kód slouží k vyzvednutí z výdejního místa. Do aplikace k otevření schránky se zadat nedá.

rk22

Předpoklýdám, že tazatel už asi bude mít tu zásilku vyzvednutou, jinak je možné, že kvůli nevyzvednutí byla zásilka odeslána zpět odesílatelovi. Asi z nějakých důvodů nám nechce prozradit jak ji vyzvednul a v čem byla chyba, že to z toho Z-BOXu nešlo a vymýšlí si na to nesmyslné sdůvody.

jasanek*

V tom je nevýhoda z-bozu. K alza boxu potřebujte jen heslo a vyzvedne kdokoli. U z-boxu vám vyskočí upozornění v aplikaci a bez mobilu nic nevyzvednete. Pokud chcete aby vám to vyzvedl někdo jiný, tak potřebuje váš telefon nebo se v aplikaci přihlásit pod vaším účtem. Například na Alza ani v Czc z-boxu nefungují, alespoň ty v našem okolí. Na dotaz mi ze zásilkovny přišla odpověď, že to není jejich problém, abych se obrátil na Alzu. K dotazu nademnou. Paní jasně píše, že balíček si vyzvedne osobně jejich dcera. Takže jistě i se svým mobilem.

hodnocení

Vše vysvětlil nick jasánek. Dcera přijela a zásilku si vyzvedla přes svůj mobil. Opravdu nemám zájem něco zamlčovat. Prostě to nešlo jen s nainstalovanou aplikací a heslem.

Jestli tomu teda rozumím správně, tak dcera zadala špatně telefonní číslo příjemce. Místo vašeho zadala své. Na to jí pak přišlo avízo do aplikace a tím pak schránku otevřela. Taková chyba se může stát. Otázkou je, jak by na to reagovala Zásilkovna, kdyby odesílatel požádal o avízo do jiného telefonu.

rk22

A nebylo by lepší a levnější kdyby ta dcera tu zásilku vzala a rovnou ji přivezla tazatelovi když stejně musela přijet ji vyzvednout ze Z-BOXu do kterého to zaslala?

hodnocení

To jste neporozuměl problému. Dcera si poslala zásilku do Z -boxu u chalupy, na kterou měla přijet již v pátek Pak zjistila, že bude moci přijet až v pondělí, tak chtěla, abychom jí tu zásilku vyzvedli, protože se musí vyzvednout v termínu. Když se nám to nepovedlo, tak zažádala o prodloužení termínu na uložení zásilky v tom Z-boxu, přijela v pondělí a zásilku si vyzvedla.

rk22

Ano, problému jsem neporozuměl a ani nemohl když nebylo vše dostatečně popsané. I tak nechápu proč ta dcera si zasílala zásilku někam kde stejně měla v úmyslu jet. To si to co bylo v té zásilce nemohla vzít s sebou když stejně měla na tu chalupu v úmyslu jet? To té dceři šlo pouze o to aby mohla utratit přebytečné peníze za to zaslání zásilky do toho Z-BOXu? Připadá mi to někdy, že někteří lidí se řídí podle hesla, že proč něco dělat jednoduše když to jde i složitěji a komplikovaněji.

hodnocení

To rk22 : Tu zásilku odeslal dceři e- shop. Kdyby si ji nechala poslat na pražskou adresu, tak by nemohla odjet na tu chalupu a musela by čekat, až zásilka přijde, protože chtěla ty korálky navlíkat na chalupě spolu se švagrovou.*bzum*

rk22

aloisb: Tak to je něco jiného, ale když někdo nezná tyto podrobnosti tak si o tom klidně může myslet cokoliv.

rk22
hodnocení

0x

Pokud měl tazatel heslo k vyzvednutí tak předpokládám, že možná stál na nesprávném místě před Z-BOXem kde ta zásilka nebyla. To heslo asi slouží pouze pro vyzvedávání zásilek na výdejním místě a ne ze Z-BOXu.

Jinak nechápu k čemu je třeba pro Z-BOX mít v mobilu zapnuté GPS. Bluetooth je pochopitelný pro navázání spojení.

S tým GPS je v tom Zásilkovna nevinne. Ak sa jedná o Android, povoliť GPS pre párovanie Bluetooth LE je v aplikáciách potrebné z rozhodnutia Google issuetracker.google.com/...

karelpro
hodnocení

0x
Taky se přidám posílal jsem do z-boxu .Myslel jsem že paní bude stačit kod jako je to na pobočkách .Ktery pak da do aplikace a box se jí otevře. Samozřejmě že to tak nešlo. Hodiny strávené na googlu jak se posila a vybírá ze ZBoxu byly k ničemu. Zasilkovna prostě a jednoduše není schopná zformulovat a jasně definovat podmínky a požadavky.Je to tak jednoduché například proč vydim kod k vyzvednutí u baliku v Z-boxu. Vždyť je k nicemu a je nepotrebni. Ano moje chyba pani jen napsala na jaky z-box . Žádné jméno cislo ani email. Takže jsem zadal své a myslel že bude stačit ten kod. Ejhle problém ano lze to udělat tak že by se pani odhlásila z apky a prihlasila se jako já pod mým tel.č a musel bych jí poslat heslo do apky co vam prijde SMS .Pak by to bylo jako bych stal pred z- boxem já. Další co mi hlava nebere je nemožnost preposlat ze zboxu na kamenou pobočku. No končím závěr k dokonalosti má Zasilkovna hoooodně daleko .
jdukolem

Nejlepší služba,nemusím nikoho vyhlížet a mohu vyzvednout třeba o půlnoci.Až mně přijde upozornění,tak před Zboxem,zapnu bluetooth a kliknu na vyzvednout zásilku,toť vše.

jd
hodnocení

0x

Já si teda myslím, že problém je v tom, že rodičové nepochopili, že se musí přihlásit do aplikace s (tel.) číslem adresáta?

Verunka by musela předat ověřovací SMS kód A pak by se tam objevily všechny zásilky

Ono tohle asi nikde vysvětlené moc není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]