Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Graf + tabulka v excelu - jak propojit čárky v grafu

Od: rotorod® odpovědí: 8 změna:

dobrý den

měl bych prosbu na Vás zkušených, mám v excelu jednoduchý graf, kde zapisuju čísla v řádku, a vždy 7 a 8 políčko v pořadí je volné. Nebude napsáno nic. V grafu mi to přeruší čáru. Jak prosím udělat, aby se spojila čára s posledním číslem před pauzou a prvním po pauze (tzn 6 a 9 políčko, 14 a 17 políčko, atd). Cokolikv zkouším, vždy mi čára v grafu jde směrem k nule.

lze to? děkuji za rady

Graf + tabulka v excelu - jak propojit čárky v grafu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Asi vytisknout a dokreslit ručně.

Počítač dělá to, na co je naprogramovaný. Takže když mu ty "zadáš" dvě buňky bez hodnot, tak si je počítač nevymyslí.

Pokud do prázdných buňek doplníš vzorec, který bude vypočítávat hodnotu buňky z rozdílu zadaných čísel, tak se ti čáry propojí.

Jaký je důvod těch prázdných buněk v tabulce?

hodnocení

To je směnnost, 2rano, 2odpo, 2noc a 2 volno (volno=nevyroba= nejsou cisla)
Jaky vzorec by tam asi měl byt? Máš prosim nějakou představu?
Diky za pomoc

Tak si ten graf zkus přepnout na sloupcové zobrazení.

Tam budeš mít výšku sloupce podle zadaného čísla. Při volnu tam bude prázdný sloupec.

Ale záleží na tom, co z toho grafu chceš vidět a proč tam vlastně chceš ty spojovací čáry.

hodnocení

0x
Mala by na to byť voľba spojiť skryté a prázdne bunky. Ďaľšie dve možnosti sú vynechať (ako ste poslali) a nasmerovať čiaru k nule. Varím z hlavy na telefóne. Až sa dostanem k PC, môžem to skúsiť pozrieť.
doplněno 30.07.21 07:11: trumpexcel.com/...
hodnocení

taky jsem na telefonu

měla by to byt funkce NEDEF?

jasanek*
hodnocení

0x

U krajních nevím, ale u těch mezi hodnotami spočítat průměrný rozdíl. Např. bude 3, nic, nic, 12, tak tam mít 3, 6, 9, 12.

Výpočet např. u červené buňka 11-8, výsledek v první prázdné vydělit 3 a přičíst to k buňce 8, ve druhé prázdné výsledek vydělit 3 a vynásobit 2, a přičíst to k buňce 8. Text aby nemátl můžou dát bílý. Takže buňky se budou zdát jako prázdné.

hodnocení

tak jsem to nakonec udělal takto: pravym na graf, vybrat data, skryté a prázdné buňky, zaškrtnutá 3 možnost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]