Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zakoupil jsem počítač a při zapnutí a načítání vypisuje "No IDE Master HDD detected, press F1 to..". V počítači je jenom jeden disk a ten to rozpoznává jako IDE Slave, né jako Master. Jde z něho nějak udělat Master? Vypínat F1 upozornění v Biosu se mi nechce. Děkuji
21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
riva
6x
Musíš HDD vyndat a tam obvykle mezi napájecím a datovým konektorem bývají piny, které se překlenou dle potřeby.
tomas43
To jsem se nějakým způsobem z videjí na YT dozvěděl, ale nepochopil jsem který piny a čím je spojit. Jestli stačí spojit vidličkou na 5 sekund? Je to nějakej starej Seagate myslím. Ale děkuji za info
Existují k tomu propojky a od výroby na tom disku jistě jsou. Jinak jsou koupit, případně v nouzi z něčeho vyrobit. Propojeno to musí být trvale.
kicune*
Wow, krásný kousek
Podobnou jsem kdysi měl.
Co s tím špekulujete? Jen si hrajete, nebo něco ambicioznějšího?
Starej Seagate by to mohl mít takhle. Ale bude líp sii to ověřit podle přesného typu a na samotném disku to správné propojení je.
5x
Druhá možnost je nastavit na CABLE SELECT a zapojit disk na konektor na konci kabelu (pozice MASTER).
krtek6
0x
Pokud nevíš, který pin kam patří...tak to dělej metodou pokus omyl...není co pokazit..max. ti to vždycky vyhodí hlášku co teď...
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]