Nejste přihlášen/a.
Používám vyhledávač Seznam, ale pořád se mi ztrácí hesla, už jich mám asi 200. Ráno musím nastavit nové heslo a druhý den, nebo dokonce i odpoledne, už zase heslo není.
Je to na infarkt !
Přes Mozilu je to lepší, ale stejně něco trvá, než se to načte, jednu minutu ! Deset let to bylo dobré.
Počítač jsem dal do opravy, je prý v pořádku. Nevíte co s tím?
Moc díky za radu.
Honza.
Zřejmě myslíte automatické vyplňování hesel.
Problémy s vyhledávačem - v kombinaci "přes mozilu" - asi myslíte webový prohlížeč.
Používám prohlížeč google chrome, i při čištění historie, cookies a třeba i použití nějakých čističů typu CCleaner se mi hesla nevymažou. Problém jistě nebude "starý počítač", ale sajrajt, který za dobu používání v PC máte.
Co s tím? Ideální je založit si deníček a do něj psát loginy a hesla. A druhý deníček, kam si napíšete, kde je aktuální místo deníčku číslo jedna.
Stran PC - po letech je nejlepší reinstalace systému. Pokud nechcete přijít o programy atd., chce to minimálně vyčistit - třeba základní nastavení zmíněného ccleaneru, případně ještě ADWcleaner. V nastavení prohlížeče také můžete mrknout na hesla - předvyplněná - je možnost, že jste do jednoho webu zadal opakovaně chybné heslo, uložil a teď máte pro jeden login třeba více možností hesel. Prohlížeč automaticky vloží aktuální, které ztrovna mohlo být chybně zadáno.
Nicméně - pokud jste laik-uživatel, který zamění prohlížeč s vyhledávačem a znalosti máte stejné jako vyjadřovací schopnosti, je dobré najít si někoho, kdo vám to všechno nachystá.
> Deset let to bylo dobré.
Jestli máš 10 let starý počítač, tak se nediv, že se někdy stránka načítá (velmi) dlouho.
Ono to není tím, že by ten počítač byl pomalý. Jen nemá tak šíleně nadbytečný výkon, aby dokázal rychle zpracovat dnešní naprosto zprasené weby. Kdyby byly napsané dobře, stačil by počítač i 20 let starý a na nic by se nečekalo. Takže s tím neuděláš nic. Na ty nejhorší weby třeba přestaň chodit.
Používáš vyhledávač Seznam nebo prohlížeč Seznam?
V každém případě bych hledal v nastavení zabezpečení, bývá tam možnost po skončení práce vymazat historii - prý za účelem ochrany soukromých dat. V Chrome je to zde:
chrome://settings/privacy
Kde je to v prohlížeči Seznamu, to netuším, ten krám mi nesmí do počítače.
Ale jo, vyhledávač Seznam je dobrej. Teda ne výhradní použití, ale vhodná kombinace s nějakým jiným.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.