Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smazané registry Microsoft-obnova?

Od: dejv111® odpovědí: 21 změna:
Zdravím.
Omylem jsem v regeditu win 7 smazal registr Microsoft v local machine, Windows samozřejmě nenajede a auto obnova nefunguje. Je ještě nějaká naděje, že Windows rozjedu nebo musím přeinstalovat? Pokud nerozjedu, bude ještě možné dostat z disku aspoň soubory dokumentů a projektů? Nejradši bych si nafackoval. :( Nechápu, že tohle systém vůbec dovolí a není tu nějaká hlubší ochrana před tvrdým smazáním tak důležitých souborů. Chtěl jsem původně smazat pouze registry Office, ale uklik jsem se a tak to dopadlo. :(
Díky za každou radu.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Buď strčit HDD do druhého PC a soubory zkopírovat. Nebo zavést/nabootovat do počítače systém Linux a udělat to samé

servispckupka.cz/...

dejv111neprihl
hodnocení

Díky jurajo, s tím linuxem to je dobrý nápad, jedno CD tu vypálené mám tak to zkusím.

Ještě jedna možnost. Nejde PC spustit v nouzovém režimu?

dejv111neprihl
hodnocení

Právě že nejde... :(

a co instalační disk win 7 na CD/DVD je?

servispckupka.cz/...

dejv111neprihl
hodnocení

Zkusím se po něm podívat, možná se někde najde, případně zkusím vypálit nový. Ale stejně jsem chtěl přecházet na win 10, ač nerad... Takže nejlepší varianta by snad mohla být Linux nebo přenést disk na externí PC. Díky jurajo za snahu pomoci. ;)
dejv111neprihl
hodnocení

Jen se zeptám mimo téma... Půjde ještě použít klíč k win 7 na win 10? Ještě cca půl roku zpět to prý šlo...

Tak to bohužel nevím, ale nic těžkého to vyzkoušet, žejo;)

Ale snad jo

wintip.cz/...

dejv111neprihl
hodnocení

Díky, asi tak! *palec* Při nejhorším se sežene klíč za stovku z aukra.

HI hi, já tak funguju na win10 už něco přes tři roky

dejv111neprihl

:-D A někdy i za stovku s Office :-D

fyrerfox
hodnocení

0x

Po přeinstalaci Win 7 mi ostatní adresáře zůstaly. Nebyly ovšem v c:\User. Tam je to bez záruky.

hodnocení

Platí to i když jsem měl jen jednu sekci s diskem C:? Díky

fyrerfox

Mám také jen C.

No taky to jde, soubory pak budou někde ve složce C:/users/ Windows OLD.

Ale já bych to nedělal, je stím pak plno trápení a není záruka že některé soubory zůstanou zachovány (soubory na ploše, v různých složkách, atd...)

Jinak, za tu dobu co se tu bavíme, už mohla bejt 3x přeinstalace i z vytáhnutím všech souborů (linux, druhý PC) ;)

dejv111neprihl

Nemohla. :) Já jsem v práci a žena to neumí a ani by na to neměla čas, pač se stará o děti. :-D

Tak hodnej soused:-D

dejv111neprihl
23.07.21 13:09

praivo2
hodnocení

0x
Sežeň si instalační disk W7 a z něj spusť obnovu/opravu systému. Nebo to můžeš rovnou využít jako příležitost k upgradu na W10 (které se automaticky aktivují klíčem z W7), oboje lze provést bez smazání dokumentů.
dejv111neprihl

A kdybych rovnou použil přeinstalaci na W10, nebude problém v poškozeném W7? Nekomunikujou při přeinstalaci nějak mezi sebou operační systémy? Nejsem IT, tak se omlouvám za případný blbý dotaz. :)

hodnocení

0x

Win 10, jedině čistou instalaci z odstranením všech oddílů které si win7 udělal (zaváděcí, odkládací atd..)

Pak aspoň nebude dělat neplechu.

Samozřejmě zalohovat vše důležité*jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]