Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta dat na flash disku?

Od: matrox odpovědí: 9 změna:

Zdravím, dnes tak před půl hodinou jsem asi ztratil data na flash disku, začalo mi to ukazovat různé písmena jako kdyby se do toho naboural mimozemšťan, tak 5 minut zpátky jsem to zkusil, znovu a už nemám oprávnění, nemám přístup, co mám dělat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Formátovat, případně vyhodit...data máte přece zálohovaná... aspoň zkusit program na obnovu, třeba Recuva, ale více se kloním k vyhazovu.. více

doplněno 18.07.21 22:09:

Případně zkuste na jiném USB, jiném PC...

matrox
hodnocení

Děkuji za opdověd, pokusím se...

hodnocení

0x

Ta RECUVA je OK, ale je hafo dalších programů na obnovu dat z poškozené flashky. Pár krát jsem to už dělal a vždy se mi povedl funkční program. Například když klekla SD karta na výletě v Moskvě s hromadou vzpomínek - tuhle situaci nevymyslíš, ale stane se a je potřeba obnovit. Zadařilo se až na asi dvě fotky trochu poškozené, Po záchraně kartu likviduj a nekupuj ty nejlevnější, bývají celkem šrotové...

hodnocení

0x

Flash disk (mají omezenou životnost) není určen k ukládání dat, ale k jejich přenosu. Tak že, většinou existuje záloha.

hodnocení

0x

Flash disk je hned po SD kartě nejméně spolehlivé úložiště. Pokuste se data obnovit, ale moc nadějně bych to neviděl. Kdyby se Vám to povedlo, tak potom flešku zahoďte. Přeformátováním jí sice můžete dočasně zprovoznit. O data tím ale přijdete definitivně), ale je jen otázka času, kdy se bude problém opakovat.

Co je nejlepší uložiště? Rád se poučím... Stále s tím bojuji...

ordoabchao

V případě dvou nespolehlivých úložišť, když jedno přestane fungovat, nahraďte ho, aby byly stále dvě (či více). Používám externí hd, velkokapacitní flešky a něco online.

HDD a DVD. Staré IDE disky se dají koupit za hubičku, takže není finančeně náročné mít všechno zálohované několikrát. O životnosti optických disků se vedou diskuze. Osobně se mi ale nikdy nestalo, že bych na nich o nějaká data přišel.

Tak to mám pravě s DVD a i CD špatnou zkušenost... Některé mám cca 20 let a v pohodě a některé jsou po 3-5 letech mizerné. Proto zálohuji cca něco i 3x a po pár letech to obnovím, nekdy i zuby/nehty... Z HDD mám zkušenost opravdu dobrou. Za svůj život jsem měl cca 15 disků a jen jeden byl problémový od nova.. Pravdou je, že u microsd nezáleží na ceně a značce jsou značně náladová média..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]