Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohla odejít síťová karta

Od: slavo® odpovědí: 6 změna:

U počítače připojeném kabelem se připojení začalo zpomalovat až jeden den nešla načíst další stránka.

Vypnutí a zapnutí počítače to opravilo.

Ale druhý den už internet nešel a už nic nepomohlo, ani restart ani modemu.

Od té doby počítač hlásí "připojení k síti není k dispozici".

Bezdrát ovšem běží bez problémů.

Napřed jsem myslel, že je problém v síťovém kabelu, ale ten je v pořádku protože jinde běží.

Je možné, že odešla síťová karta pro drátové připojení?

A mohu si ověřit,že je to skutečně tak?

Počítač je 5 let starý.

doplněno 16.07.21 18:56:

Zapomněl jsem napsat, že se jedná o notebook.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Možné to je. Taky mohl odejít port na přepínači - takže v první řadě bych přepojil kabel na přepínači do jiného portu.

A pak sehnat jinou síťovou kartu, třebas jen na půjčení a vyzkoušení.

Tip: ajťáci v různých firmách a organizacích (školy, nemocnice a podobně) mají po šuplíkách spoustu karet z vyřazených strojů. Pokud se nic nesežene, tak navštívit nějaký počítačový servis, ověřit funkčnost staré a nové je na pár minut, novou pak půžou prodat a zamontovat.

hodnocení

Jaký kabel na jakým přepínači. Je to integrovaná sítová karta na notebooku.

Taky mi kamarád radil, že to může dělat aktualizace widlí.

Tak vrátit obd obnovy, ale já jsem omylem všechny body obnovy kromě posledního smazal.

sirokko
hodnocení

0x

Zkus spustit diagnostiku síťového adaptéru v ovládacích panelech nebo se podívej na ethernetový adaptér v CMD/správce/ipconfig -all

hodnocení

To jsem zkusil a žádné problémy to nehlásí a přesto kabelové připojení není k dispozici.

otto*
hodnocení

0x
Ping na IP adresu routra funguje normálne keď vypneš wifi na tom počítači?
hodnocení

Už to zase běží na kabel normálně - nevím proč to nějaký čas - asi týden nejelo a musel jsem jet na wifi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]