Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Speedfan - nastavení otáček větráku?

Od: jiri99* odpovědí: 3 změna:

Ahoj, pač se mi docela dost přehřívá noťas, stáhnul jsem si speed fan.

Ukazuje mi už chvilku po zapnutí "ohníčkové" teploty i když jej nijak náročně nevyužívám. Z drtivé části pouze net.

Chci se zeptat hlavně na to, proč mi ve speedfanu nejdou nastavit otáčky větráčku. To už je od výrobce nějak dané a nedá se s tím manipulovat a nebo mi program nefunguje správně? Popřípadě, mohlo by pomoct, kdybych větrací otvory profoukl vzduchem z kompresoru? Mám tak trochu strach, abych tomu spíš neublížil..

Děkuji za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Lépe, než profukovat sttlačeným vzduchem je vysát (tlakový vzduch může smetí ´zafouknout´ do míst,kam by se jinak ani nedostal) -vypni notes, něčím - např. párátkem, zablokuj lopatky větráčku (aby se neutočil), pozor, párátko nezalom - a vysavačem povysávej všechny větrací otvory, které uvidíš. To jako vyčištění větracích kanálů obvykle stačí...

"Ohníčkové teploty" - nedbej na ohníčky - jakou detekuje teplot? SpeedFan totiž dost kecá...

;)

doplněno 28.11.12 13:57:

50 - 60 °C je normální, 70 už je trochu moc... Pokud se notes přehřátím vypne, je to ´špatné´.

Asi nezbude, než notes rozebrat a zkontrolovat kanálky i větráček přímo, může tam být nějaký ´cucek´ prachu...

SpeedFan neumožňuje ovládat větráky všech notesů - lépe je (pokud to lze) nastavit podmínky chlazení v BIOSu.

doplněno 30.11.12 21:51:

Tak nezbude, než notes rozebrat...

;)

jiri99*
hodnocení

:) Vysavačem jsem to vysál těsně před napsáním dotazu. Ovšem větráček jsem nezablokoval, pač se k němu nelze přes velmi úzké otvory ničím dostat..

Speedfan detekuje teploty 50 a víc. Ovšem max k 70 stupňům. Noťas jako takový je ale vždy úplně rozpálený. Kolikrát se mi stalo, že se dokonce sám vypnul..

doplněno 30.11.12 21:48:

Tak vysátí vysavačem vůbec ale vůbec nepomohlo. A to má ten vysavač tah jako prase.. Teploty jsou na stejno jako před tím..*zed*

praivo*

A vyměnit teplovodivou pastu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]