Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook na kancelářskou práci

Od: hans25 odpovědí: 4 změna:
Pomůžete mi prosím s výběrem? Hledám notebook / tablet, takže zařízení 2v1 nebo konvertibilní notebook, který bude využíván na internet, běžnou práci do školy, případnou distanční výuku, kdyby k tomu v budoucnu opět došlo, sledování filmů. Požadavky jsou dotykový displej s úhlopříčkou ideálně kolem 13-14 palců, plynulý chod, Windows OS, cena nejlépe kolem 15 000 Kč, maximálně 20 000 Kč, ale to je opravdu strop. Vím, že rozpočet není nejlepší, ale notebook nehledám pro sebe a dotyční víc investovat nemohou. Co jsem tak na to koukal, tak jsou i notebooky s procesory AMD, které jsou prý v poslední době mnohdy lepší, než Intel. Ale moc se nevyznám v jejich značení. Koukal jsem například na tyto kousky. Co na ně říkáte, případně můžete mi nějaké doporučit a poradit i třeba ohledně těch procesorů AMD?
m.alza.cz/...
hpmarket.cz/...
czc.cz/...
Zaujaly mě tyto 3 modely. Lenovo má 16 GB RAM, ale nedá se měnit, je přímo na desce a 512 GB disk. Dell má 8 GB RAM, ale dá se doplnit, disk také 512 GB, ale procesor je Intel a to nevím, zda je lepší to AMD, které mají ty zbylé modely nebo tento Intel. A poslední to HP má také 8 GB RAM s možností doplnění, disk je sice menší 256 GB, ale to by tolik nevadilo a případně v budoucnu není problém ho vyměnit za větší a teď bych ho mohl mít za 16 000 Kč. Co nevím je, jak jsou na tom tyto modely s kvalitou displeje. Zda mají dostatečný jas a nejsou třeba moc tmavé, kvalita barev apod., když to má být i na filmy. Nikde v obchodě je neměly vystavené, abych se mohl podívat. Byl by některý z nich v poměru cena výkon opravdu dobrý na výše zmíněné využití nebo můžete mi případně ještě nějaký doporučit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Z uvedených za mne jednoznačně Dell Inspiron 14z (5406) Touch - kvůli grafice, ramku 8GB bych doplnil - těch 16 je někdy třeba.

doplněno 14.07.21 14:51:

Jinak já osobně mám nyní "HP EliteBook 830 G5; Core i5 8250U 1.6GHz/8GB RAM/256GB SSD PCIe" - po půl roce jsem musel zaměstnavatele zaurgovat, aby mi doplnil ramku na 16gb - protože jsem často byl na hraně použitelnosti - mnoho aplikací a programů. Při kombinaci s weby to prostě bylo na 95% vytíženosti ram

hans25
hodnocení

Takže Intel se svou integrovanou Iris Xe je lepší, než integrovaná grafika AMD?

hans25
hodnocení

Moc děkuji za odkaz. Tak to je docela výrazný rozdíl

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]