Pomůžete mi prosím s výběrem? Hledám notebook / tablet, takže zařízení 2v1 nebo konvertibilní notebook, který bude využíván na internet, běžnou práci do školy, případnou distanční výuku, kdyby k tomu v budoucnu opět došlo, sledování filmů. Požadavky jsou dotykový displej s úhlopříčkou ideálně kolem 13-14 palců, plynulý chod, Windows OS, cena nejlépe kolem 15 000 Kč, maximálně 20 000 Kč, ale to je opravdu strop. Vím, že rozpočet není nejlepší, ale notebook nehledám pro sebe a dotyční víc investovat nemohou. Co jsem tak na to koukal, tak jsou i notebooky s procesory AMD, které jsou prý v poslední době mnohdy lepší, než Intel. Ale moc se nevyznám v jejich značení. Koukal jsem například na tyto kousky. Co na ně říkáte, případně můžete mi nějaké doporučit a poradit i třeba ohledně těch procesorů AMD? m.alza.cz/... hpmarket.cz/... czc.cz/... Zaujaly mě tyto 3 modely. Lenovo má 16 GB RAM, ale nedá se měnit, je přímo na desce a 512 GB disk. Dell má 8 GB RAM, ale dá se doplnit, disk také 512 GB, ale procesor je Intel a to nevím, zda je lepší to AMD, které mají ty zbylé modely nebo tento Intel. A poslední to HP má také 8 GB RAM s možností doplnění, disk je sice menší 256 GB, ale to by tolik nevadilo a případně v budoucnu není problém ho vyměnit za větší a teď bych ho mohl mít za 16 000 Kč. Co nevím je, jak jsou na tom tyto modely s kvalitou displeje. Zda mají dostatečný jas a nejsou třeba moc tmavé, kvalita barev apod., když to má být i na filmy. Nikde v obchodě je neměly vystavené, abych se mohl podívat. Byl by některý z nich v poměru cena výkon opravdu dobrý na výše zmíněné využití nebo můžete mi případně ještě nějaký doporučit?
Z uvedených za mne jednoznačně Dell Inspiron 14z (5406) Touch - kvůli grafice, ramku 8GB bych doplnil - těch 16 je někdy třeba.
doplněno 14.07.21 14:51:
Jinak já osobně mám nyní "HP EliteBook 830 G5; Core i5 8250U 1.6GHz/8GB RAM/256GB SSD PCIe" - po půl roce jsem musel zaměstnavatele zaurgovat, aby mi doplnil ramku na 16gb - protože jsem často byl na hraně použitelnosti - mnoho aplikací a programů. Při kombinaci s weby to prostě bylo na 95% vytíženosti ram
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.