Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Správce PC

Od: barbados* odpovědí: 2 změna:

Zdravím.

Vlastním notebook, který nikdo jiný nepoužívá. Při rozkliknutí nastavení mě systém vede jako správce, ale když jsem chtěl změnit (zablokovat) www stránku zde: C:\Windows\System32\drivers\etc, tak mi systém hlásil, že do tohoto místa nemám oprávnění ukládat a měnit ho, protože nejsem správce a že mám požádat o přístup, nebo uložit texťák do Dokumentů.

Kde je chyba prosím? Veškeré možnosti změn přístupů mám zašedlé, bez možnosti zaškrtnutí, či odškrtnutí.

Díky za radu a pomoc.

Správce PC

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Uložte soubor na plochu a pak ho tam zkuste překopírovat, to by se měl zeptat, zda to opravdu (jako správce) chcete.
doplněno 14.07.21 13:05: Případně by mohlo pomoci poznámkový bloku "spustit jako správce".
kicune*

Ano v případě modifikace souboru hosts se musí nejprve spustit Poznámkový blok jako správce a pak teprve v něm tento soubor otevřít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]