Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit ztracené heslo k malému souboru rar?

Od: vanasi® odpovědí: 9 změna:
Mám malý soubor rar a ztratil jsem heslo.Zkusil jsem online lamače hesel,ale ty hesla nefungují.Tak co teď?Ten soubor se nedá nahradit.Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

3x
Stahni si nejaky offline password breaker, treba passfab, ale je jich hromada dalsich. A doufej, ze heslo nemelo vic jak 5 znaku. I 6 pujde, pokud to heslo nebylo moc slozite a nevadi ti nechat to bezet par tydnu. A jestli jsi tam dal heslo o 13 znacich, tak na to rovnou zapomen.

Ono ani nezáleží na tom, jak velký ten soubor je. Podstatné je délka hesla a množina znaků která byla pro heslo použitá.

re4zon
Nejak nechapu. On snad nekdo tvrdi, ze zalezi na velikosti souboru?

hodnocení

3x
Šifrování je od toho aby se utajil důležitý obsah. Kdyby šifrování šlo prolomit během mrknutí oka, je to konec všeho. Plus by nedávalo smysl cokoliv sifrovat. Máte možnosti, vzpomenout si na heslo, použít brute forcé jak někdo psal nahoře, použít slovníkou metodu jestli máte nějaký typ na heslo. Jinak to že máte soubor fyzicky někde přístupný neznamená automaticky že jste i ten co by měl znát i obsah.

hodnocení

1x
Nevíme co bylo čím zaheslované. To se pak bez křišťálové koule radí o poznání hůř. Jinak pro uklidnění - s rozumně nekvalitním heslem to nakonec může počítač prolomit - za pár let. Pokud je to delší složité heslo, je to prakticky nedobytné. Jinak doporučuji třeba KeePass. Mám tam stovky hesel už asi 20 let. Funguje na Windows, mobilních OS, Linuxu...

joudic*
hodnocení

0x
na 256bit si pockate tolik let, ze uz vam bude uplne jedno, co v tom raru je

hodnocení

To jste mi teda pomohli!Nejde se nějak napojit přes internet na superpočítač nebo tak něco?
re4zon
Jde. Kolik penez na to mas? Par set tisic by mohlo mozna stacit.
kicune*

Na darknetu jsem takové nabídky zaznamenal. Chtějí za to pár desítek, někteří i několik stovek dolarů, podle použitého výpočetního výkonu. Dá se to tam ale platit i virtuální měnou.

Buď jsou to systémáci u nějakých superpočítačů, co si takhle přivydělávají, nebo někdo, kdo má přístup k nějakému počítačovému clusteru.

I když těch nabídek už tolik není, dřív jich bylo víc. Asi se dali na mining.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]