Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový notebook

Od: betty59® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, dostala jsme nový notebook a potřebuji některé programy převést ze starého na ten nový, zvládnu to sama nebo to mám dát někomu do servisu?Jedná se o Office 365, Nero Home ap. Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jozinko
hodnocení

2x

Súhlasím, tam je dobré mať inštalačky,

ak nemáte, požiadajte známych, dnes to nie je problém.

Ak inštalačky máté a neviete ako ďalej, skočte na internet a cez Gogle

určite nájdete nejaké "ĺudsky vysvetlené postupy".

Určite by som sa nedal zruinovať v servise,

hodnocení

Děkuji zkusím najít...

hodnocení

1x

Programy nelze převést. Musejí se instalovat z instalačního souboru.

ordoabchao

Verzi přenosnou (portable) lze zkopírovat kamkoli. To ale asi nebude tento případ.

Čas ušetří zálohovat si info/prefs soubor - ten s nastaveními, pokud takový je, - a jím přepsat ten. který vznikne po nové instalaci.

hodnocení

0x

A jak máme vědět, zda to zvládneš sama?

Umíš nainstalovat Windows na čistý disk? Pak to zvládneš sama.

Umíš PC pouze uživatelsky zapnout a jít na internet? Nezvládneš to.

hodnocení

Ty programy jsem si instalovala sama, a windows bych taky zvládla,ale nikdy jsem neměnila PC, mám to všechno placený tak bych to nerada platila znova.Proto se ptám.

hodnocení

0x
V zadnem pripade ne do servisu kvulu teto trivialite. Zaprve vas podoji za takovouhle banalitu a pak je to plytvani jejich casem a taky i pod jejich uroven
Servis by nemely byt vubec na software!

A na co by měl být v dnešní spotřební době? Aby si řekli půlku ceny za opravu šrotu, tak si raději zákazníci koupí novější model :-D

Také ne. Ale třeba takové opravy střední cesty - studené spojen na spojovacích kabelech atd

A nebo menší hardwarové operace, co si (?)BFU nezvládnou - výměna disku přidání nějaké karty, zasaklá klávesnice

Pozn: Mám bohaté zkušenosti s nabídkou oprav drahé elektroniky, kde cena klíčového dílu dělá 25-50% ceny. Vím o čem mluvím. Taky ale většinou jsem si to sehnal na bazaru a udělal sám (deska odhadem 10000 za 2000). Někdy holt to oželím (prasklé sklo - nový display 1500 na mobil za 2500) nebo pitomé kolečko na foťák za 1200 - nové z ebay za 500 - to jsem se hodně cukal

Kdo si z laiků dnes nechává přidávat karty?

Největší zájem je v dnešní době z HW hlediska záchrana dat. Lidi neumí zálohovat a nebo vše zálohují na Flash nebo SSD nebo SDHC karty, což je špatně a díky tomu je práce dost :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]