Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou soubory přepsané? Dají se zachránit?

Od: sisolpes odpovědí: 8 změna:
,
nevím, jak to popsat IT terminologií, více vysvětlí obrázek. Prostě mě Windows ubezpečoval, že se mě zeptá, jestli chci nahradit soubory se stejným názvem. Což jsem ve skutečnosti chtěl cca v 10 % případů, v těch ostatních nikoli. Windows mě však bez varování přepsal veškeré soubory. Takže jsem přišel o cca dva týdny práce. :( :(
Můžete mi poradit, co se s tím dá dělat? Jsou ty soubory zcela přepsané? Doufám, že ne (protože Windows psal, že je přepíše jen s mým svolením), ale podle všeho to vypadá, že jsou.
Moc moc díky za odpověď, jsem z toho dost zoufalý :( :( :(
doplněno 10.07.21 09:46:

Zde je screenshot

Jsou soubory přepsané? Dají se zachránit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

"Můžete mi poradit, co se s tím dá dělat?"

Nic. Smířit se s tím a začít znova.

Ty soubory ale nemusí být fyzicky přepsané. Když se systém (nebo jiný program pro synchronizaci složek) ptá na přepsání souborů, ve skutečnosti se jen mění informace o tom, kde je soubor uložen a nová data se zapisují na volné místo na disku. Zda bude fyzicky přepsán i obsah původních souborů, záleží na tom, kolik volného místa na disku bylo. Já bych klidně nějaký software na obonovu dat zkusil, nic horšího, než že soubory obnovit nepůjdou se stejně stát nemůže. Jen to chce naten disk už nic dalšího nezapisovat.

hodnocení

0x
Já bych řekl, že to nepsal Win, ale nějaký program. Jestli jsou přepsání, to musíš vědět sám, podle toho co jsi prováděl. Určitě máš zálohu ne? Jinak ano, smazání soubory lze obnovit- Řecka, GetDataBackup atd, ale to musíš co nejdřív.

Smazané soubory lze obnovit. Přepsané nikoliv.

Není to přes žádný specifický program. Je to defaultní file manager ve Win 10 - copy paste z android telefonu do NTB...

Magdon:
Ale pokud soubory připisuješ tak je odněkud bereš a tam je mažeš ;) taky snad píšu smazáné...

Mi to ale vážně nedává logiku, co je to za chování systému. Je přeci jasné, že když někdo kopíruje složky, které obsahují stejné soubory, z jednoho zařízení do druhého, nemusí nutně chtít, aby všechny ty soubory byly přepsány. Ještě bych pochopil, kdyby ve zdrojovém adresáři byly novější verze těch souborů, takže by Windows odhadl, že jimi uživatel chce přepsat ty starší v cílovém adresáři (i když tomu také tak nemusí být). Ale automaticky přepsat veškeré novější soubory staršími při přetahování adresáře? Co je tohle za logiku...

joudic*
hodnocení

0x
bohuzel prepsane soubory jsou mrtve, at uz vam bude kdokoli radit cokoli, smazane ok, prepsane smula

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]