Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet - připojení

Od: kk* odpovědí: 7 změna:

Hezký večer. Potřeuji radu moudrých ;). Mám mobil, v něm neomezeně dat na internet. A pak mám noťas a v něm žádná data. Jak prosím tyhle dva přístroje propojím, abych data z mobilu mohla použít v notebooku? Děkuji moc za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Nesmírně jednoduše.

Vlezeš do Nastavení (ozubené kolečko). Přibližně sedný řádek se jmenuje "Přenosný hotspot". Rozklikneš a tam je podstatný řádek "Nastavit...". Tak Změníš jméno telefonu aby sis ho na WiFi poznal a zadáš tam heslo které bude pak vyžadováno (to proto, aby se na tebe nepřipojoval nikdo jiný. Když dáš nahoře zapnout, tak potom už mýžeš na libovolném jiném zařízení používat Internet přes tento mobil. Příště to už zapneš jednoduše ikonkou která je na hlavním panelu co se ukáže když táhneš prsty na obrazovce dolů.

dagi*
hodnocení

0x

Pro arne1= já mám UPC (Vodafon) kabelovku, OS win10 - tam to taky jde? Myslím používat ten internet v mobilu?

hodnocení

0x

Mohu doplnit? Nejsem arne...a co wifi a mobil? Máte router s wifi a internet od kabelovky? Pak zapnout wifi na mobilu a najít vaši síť...

dagi*

nonek = díky, internet od kabelovky mám v pc, zapla jsem v mobilu wifi, našla jsem tu síť, ale chce to po mě heslo... Kde ho najdu?

Buď zůstalo původní, bývá na štítku zespodu routeru. Pokud bylo změněno, pak by ho měl znát ten, co vám to instaloval... Pokud nic, pak tovární nastavení routeru a vše nastavit znova... Ale musíte vědět jak, někoho, kdo to zná... nejlépe z kabelovny...Kabelovka je od koho? Můžete dát foto štítku routeru...
dagi*
No tak to jsem hodně zazmatkovala - router nemám! :( Myslela jsem si, že když mám kabelovku od Vodafonu (dříve UPC) v pc, tak to půjde "nějak" nastavit i v mobilu. Kdysi to tak fungovalo, jmenovalo se to UPC Wi - Free, nebo tak nějak... No nic, nevadí. Děkuji, že jste mi chtěl pomoct... :)

Aha, UPC WiFree bylo zrušeno v okamžiku pohlcení UPC Vodafonem. Takže teď už se tímto způsobem na sousedy nepřipojíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]