Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znáte vizuální vyhledávání v češtině?

Od: matiseli® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

netuším, jak tu otázku lépe formulovat. Raději popíšu můj problém na příkladu:

Na internetu jsem našel tento obrázek, viz příloha. Potřebuji zjistit, jak se daný produkt nazývá v češtině. V popisu je "stroller frame", ale to žádný překladač nijak rozumně nepřeloží. Chtěl jsem to dát do vizuálního vyhledávání Google (vyhledávání podle obrázků), jenže to mi najde vizuálně podobné obrázky, které mají popis opět v angličtině. Já bych potřeboval zobrazit pouze obrázky, které pocházejí z českých zdrojů. Abych zjistil, jak se ten výrobek nazývá

Je to možné?

Děkuji za odpověď :)

PS: Nepotřebuji to pouze pro tento specifický případ, využil bych to mnohokrát.

Znáte vizuální vyhledávání v češtině?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kolemjdouci
hodnocení

2x

V nastavení Google si nastavte vyhledávání pouze v CZ.

hodnocení

Děkuji za radu, ale nepomáhá to...

Google mám v češtině, ale vizuální vyhledávání vyhledá podobné obrázky na AJ stránkách, ne na českých...

kolemjdouci

Vypadá to, že ten "přesný" obrázek má jen jedna fa v CZ. Klikněte ještě pod lupou na "Nástroje" - "Vyhledávání podle obrázku" vyberte možnost "Vizuálně podobné". Pak je tam více z CZ, SK a PL. Víc nepoužívám. Napiště na podporu,odpovídají celkem rychle a ochotně.

hodnocení

0x

V Rozšíření nastavení si v Google stáhněte překladač, zobrazí se vám mezi ikonami nahoře vpravo na liště a otevírané stránky pak budou v češtině.

hodnocení

0x

Konkrétně u tohoto obrázku je název "rám kočárku Recaro Celona"a je jeden z části podskupiny s názvem dětský kočárek.

baby-express.net/...

Jinak Google umí i překládat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]