Pokud jde o IDE kabel tak ten potřebuje vedle spešl kabelu i trafo na napájení a propojku slave/master. Předpokládám ale že budeš mít SATA těch IDE se už moc nepoužívá.
Pro bezpečné smazání stačí CCleaner, který disk přepíše a je možné v něm nastavit i počet průchodů. Důvod nepřihlášení se nedá z popisu zjistit. Chtělo by to podrobnější údaje.
Smazat disk lze i bez CCleaneru. Jenže disk se nejdřív nějak k PC musí připojit (smazat nepřipojený disk volně ležící na stole skutečně nejde ) a na to se právě tazatel ptá.
To ho nemůžeš zapojit přímo do PC? Ještě by se dal použít nějaký SATA/IDE adaptér se samostatným napájením, viz foto. Ale 100% jistota to není. Taky mám disk, který s tímhle ani v dokovací stanici nenaběhne, ale uvnitř PC ano. Ten disk je mimochodem napůl po smrti.
Tak ten HDD asi bude v křemíkové ,,píp, nebe,.Ještě to zkuste přes BOX a když ani to nepůjde,tak ho rozeberte a vyndejte aspoň ty magnety-ty se hodí.vždy.A tím pádem ho zneprovozníte na vždy.
Ještě mám jednu radu ale ta vás asi nepotěší - mám doma čtyři PC a tři noťasy a HDD kterej se neobjeví v jednom,tak v druhým ano.Nevím čím to je.Že ho připojujete přes ten káblíček nic neznamená.Ale jestli je deska HDD v háji,tak skoro nic nenaděláte.Jedině sehnat jinou a se stejnéma parametrama.Ale i tak to není na sto % Ale opravit a vytáhnout data z HDD jde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.