Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HDD smazání

Od: pakos odpovědí: 15 změna:
Zdravím
Chtěl jsem se tu optat jak smazat HDD který mám venku?Lze po pripojit pres usb?Mám takovy spešl kabel na to ale nějak se mi nehlásí na PC.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jaký HDD a jaký spešl kabl?

Aspoň foto

kare
hodnocení

3x
Správce zařízení vidí ten spešl kabel/disk?
A správce disků vidí ten disk?
Strkáte ho do správné díry? *smich*

hodnocení

1x
Pokud jde o IDE kabel tak ten potřebuje vedle spešl kabelu i trafo na napájení a propojku slave/master.
Předpokládám ale že budeš mít SATA těch IDE se už moc nepoužívá.

hodnocení

0x

Pro bezpečné smazání stačí CCleaner, který disk přepíše a je možné v něm nastavit i počet průchodů. Důvod nepřihlášení se nedá z popisu zjistit. Chtělo by to podrobnější údaje.

Smazat disk lze i bez CCleaneru. Jenže disk se nejdřív nějak k PC musí připojit (smazat nepřipojený disk volně ležící na stole skutečně nejde :-D) a na to se právě tazatel ptá.

scv®
hodnocení

0x

Vrtačkou. Pěkně skrz plotny a je to smazaný líp, než předvolební sliby po volbách.

HDD smazání

Tazatel to sice nenapsal, ale domnívám se, že ten disk hodlá nadále používat a chce jen smazat data na něm zapsaná.

pakos
hodnocení

Tak to jsou dobré rady
Posilam info na kabel a pouzivam napájení
HDD smazání #2

pakos
hodnocení

Posil foto spešl kabelu.Napajeni používám
HDD smazání #3
HDD smazání #4

Napájení přes USB nestačí.

scv®

To ho nemůžeš zapojit přímo do PC? Ještě by se dal použít nějaký SATA/IDE adaptér se samostatným napájením, viz foto. Ale 100% jistota to není. Taky mám disk, který s tímhle ani v dokovací stanici nenaběhne, ale uvnitř PC ano. Ten disk je mimochodem napůl po smrti.

HDD smazání #5

pakos
hodnocení

Mam extra napájení do ty koncovky přímo u HDD
Ale stejnak se neukáže

Můžeš to popsat podrobněji? Na té fotce je vidět jeden konektor, který zakrývá datový i s napájecím. Jak se k němu dá připojit další zdroj?

pakos
hodnocení

Takže je asi v pr...To by asi souhlasilo
Mel pouzival jsem ho NAS serverech co mám a když jsem ho dal do dalsiho tak se nechce prihlasit

pc
hodnocení

0x

Tak ten HDD asi bude v křemíkové ,,píp, nebe,.Ještě to zkuste přes BOX a když ani to nepůjde,tak ho rozeberte a vyndejte aspoň ty magnety-ty se hodí.vždy.A tím pádem ho zneprovozníte na vždy.

Ještě mám jednu radu ale ta vás asi nepotěší - mám doma čtyři PC a tři noťasy a HDD kterej se neobjeví v jednom,tak v druhým ano.Nevím čím to je.Že ho připojujete přes ten káblíček nic neznamená.Ale jestli je deska HDD v háji,tak skoro nic nenaděláte.Jedině sehnat jinou a se stejnéma parametrama.Ale i tak to není na sto % Ale opravit a vytáhnout data z HDD jde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]