Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Také se vám někdy zobrazují přeložené ruské weby?

Od: in4mator® odpovědí: 3 změna:

Zdravím, při vyhledávání v googlu, hlavně u odbornějších témat nebo hledání různých rad a postupů se dost často zobrazují ruské weby přeložené (dost špatně) "translatorem", např. při hledání postupu jak něco nastavit na iphone se na 1. straně zobrazí první 3 odkazy ze supportu Apple, pak třeba nějaké 2 české a zbytek ruských (koncovka .ru, jsou ale "česky"), začíná mi to trochu vadit, jednak protože si kladu otázku proč jenom ruské weby a ne třeba západní a jednak kvůli nekvalitnímu překladu. Paradoxně když chci např. vyhledat něco ve slovenštině napřímo z CZ vyhledávače, tak to vlastně skoro nejde...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano, někdy.

nejen ruské, ale i jiné...

joudic*
hodnocení

0x
ne, nemel jste to prohlizeci dovolit pri prvnim vyskytu.. pouzivam operu, chrome, firefox/waterfox a nikdy nepreklada automaticky, ale chrome se pta.. to, ze jste neklikl ano, vam neverim
hodnocení

Nejsem si toho sice vědom, ale možná jsem kdysi něco takového přece jenom povolil... Každopádně výsledky vyhledávání se občas objeví i v angličtině, asi když je nedostatek českých výsledků, a z angličtiny to nepřekládá, jenom z domén .ru. Navíc ten překlad kvalitativně neodpovídá googlu, když se mi podařilo zobrazit originální verzi a zkopírovat text do google translatoru, překlad byl mnohem kvalitnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]