Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dostal jsem za úkol koupit monitor pro slabozrakého, lepší už to nebude. Chci, aby byl text a ikony na monitoru dobře vidět i bez speciálních nastavení ve Windows. Uvažoval jsem, koupit monitor s rozlišením 1920*1080 ale co největší obrazovka, aby symboly grafika, byly co největší. Je to ok úvaha? Nějaké případné tipy na produkt? Díky za Váš čas.
Já si myslím, že rozlišení není tak zcela jedno jaké je nastavené. Mám zkušenosti, že čím větší rozlišení monitoru je nastavené tak tím menší se na něm všechno zobrazuje a opačně. Velikost zobrazování některých věci (písmo, ikony) se sice dají nastavit ve Windows, ale nefunguje to na úplně vše a při větším nastavení to v některých případech dělá i problémy tím, že se některé texty nezobrazují celé nebo se některé prvky některých programů nevhodně příliš hodně roztáhnou atp..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.