Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém při zapnutí PC , boot

Od: rostislav odpovědí: 9 změna:
Ahoj , byl bych rád za nějaký feedback , poslední dobou mám problém při zapnutí PC , stisknu power všechno běží jak má , ale nic nenaběhne , ledka u power problikává , až po x pokusech naběhne , někdy 5 někdy 10 nikdy ne stejně , kde by mohl být problém? Zdroj jsem koupil nový , baterka v desce taky ok.diky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Víte, já měl jednou auto, to někdy třeba 5x za sebou nestartovalo. Přitom jsem tam měl nový brzdy a plnou nádrž.

Z toho popisu jasně pochopíte, že nikdo nedokáže poradit nebo určit konkrétní problém.

Pokud takto popisujete chybu, potřebujete buď šikovného souseda, který PC rozumí nebo musíte do servisu.

Problém může být na disku (dle mého největší pravděpodobnost - chyba disku a systémových souborů), může být na desce, čistě jen v operačním systému, ale i v dalších mnoha částech...

doplněno 24.06.21 14:11:

Pokud v minulosti - před problémem - byla aktualizace W10 - odinstaloval bych ji. Pak bych řešil aktualizaci BIOSu. To je nejjednodušší. Pak naopak aktualizace systému a HW.

Až pak bych šel tím způsobem- reinstal nebo tovární nastavení.

Máte-li v PC ještě plotnový HDD - to celé bych přeskočil a první věc by byla investice do SSD a clonem systému vyřešil ...

rostislav
hodnocení

Chápu , v PC se víceméně význam , zkoušel jsem co se týče hardware vše , přepojovat čistit atp , nejspíš přijde na řadu reinstall Windows , každopádně díky za feedback

kicune*
hodnocení

2x

Jako první zkuste resetovat BIOS. Pokud to nepomůže, potřebujete zúžit okruh komponent, kterých se chyba může týkat. Zkuste spustit pc v minimální HW konfiguraci. Odpojte vše, co není nutně potřeba k úspěšnému spuštění live systému z flashky. Odpojte disky, ramky (pokud jich je víc nechte jen jednu) a pokud máte integrovanou grafiku, tak odpojte i grafickou kartu. Pak zkuste spustit pc nejdřív do BIOSu, pokud to půjde, tak live systém z flashky. (jestli grafiku integrovanou nemáte, tak si ji zkuste někde půjčit)

Pokud to nepůjde i přesto, ještě zkuste prohodit ramku. A když ani to nepomůže, tak nejspíše směr servis, protože závada bude nejspíš na desce.

hodnocení

0x
Zkuste usb boot disk, nejlépe linux.

zaseja
hodnocení

0x

Co to je feedback?

zaseja

A to nemáme češtinu?

hm*

Tazatel chce "dostat čočku" (dle vysvětlujícího odkazu) :) . Jinak taky nevím, proč se nevyjadřuje daleko přesněji - česky.

K dotazu jen takový nápad, nezabere-li nic jiného: jak vypadají kondenzátory na základní desce?

hodnocení

0x

Všechno běží jak má...neběží ne? Co ukazuje obrazovka? Zdroj jsi měnil proč? Kvůli této závadě a nebo z jiného důvodu? Ledka u power? tedy ledka HDD? Chtělo by to vyjasnit co se děje v ten okamžik co říkáš vše jede jak má a přitom nic nenaběhne.
Může jít jak o SW problém tak HW (paměť, ramka, zdroj, deska, klidně grajika...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]