Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skládání herní PC sestavy

Od: tomasp* odpovědí: 22 změna:
Skládám si počítačovou sestavu. Váhám nad deskou a zdrojem. Vytknul by někdo něco? Aby všechno sedělo.Děkuji czc.cz/...

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tady si nabouchej, co máš za sestavu a vyplivne ti to, jak silný zroj budeš potřebovat. To je to hlavní. Ze značek je to asi jedno, klasika je třeba Corsair.

outervision.com/...

tomasp*
hodnocení

Tuhle stránku jsem používal, vyšlo mi 417W. Takže by měl stačit? Koukám po zdrojích od Coisaru nebo Seasonicu.

kare
hodnocení

0x
Neprodejný CASE a nedostupná grafika, proč ne. *smich*
tomasp*
hodnocení

Case mám doma po starém počítači a mám v něm všechny ventilátory, tudíž mi je líto ji nevyužít. Grafiku mám možnost sehnat z Německa za dobrou cenu.

pepeek
hodnocení

0x

Prvně si sežeň grafiku, pak se může vymyslet zbytek.

tomasp*
hodnocení

Mám možnost ji sehnat z Německa za celkem slušnou cenu. Výběr jsem ještě trochu upravil, případně se můžete podívat. Děkuji

kicune*
hodnocení

0x

Ta bedna se tam prodává jako komplet PC. Navíc je malá, vybraná grafika má téměř 30cm. A 16GB ram je myslím málo, bude to omezující.

Grafika je nedostupná.

Tahle sestava není vůbec optimalizovaná a není životaschopná.

tomasp*
hodnocení

Ano, ve výběru jsem se trochu spletl a vložil jsem moji aktuální sestavu namísto jen bedny. Výběr jsem ještě trochu poupravil, tak se můžete podívat. Mně 16GB paměti bohatě stačí. Děkuji

kicune*

Skříň je stále malá vzhledem k vybranému chladiči. Ten má výšku 155cm, je možné že by se ve skříni s šířkou 195 opíral (nebo téměř opíral) o bočnici. Je třeba tam mít vždy minimálně 2 centimetry volný prostor. Zvolte skřín s minimální šířkou 210mm.

Zdroj se mi zdá zbytečně drahý ke zvoleným komponentům. Tahle značka není zrovna synonymum kvality co se týče zdrojů. Zvolte nějaký levnější zdroj od tradičního výrobce, bronze efektivita úplně stačí.

kicune*

* Samozřejmě 155mm.

Tenhle 650W zdroj by měl bohatě stačit. Tedy pokud netrváte na modulární kabeláži, vzhledem ke zvolené skříni počítám, že ne.
czc.cz/...

(CZC a Heuréka má chybu v textu, podle specifikace výrobce je zdroj skutečně 650W, nikoliv 550)

tomasp*
hodnocení

Děkuji moc. Vámi zvolený zdroj asi vezmu. 650W by mělo bohatě stačit. Nemodulární kabeláž asi přežiju. Jen k tomu chladiči - skříň mám doma a rád bych do ní všechno naskládal. Nedoporučil byste mi nějaký levný chladič, který by se do skříně vešel? Děkuji moc

kicune*

A máte nějaký důvod, proč nepoužít boxovaný chladič? V jakém rozlišení chcete hrát?

nox®

Boxovaný chladič a na Ryzen? Není vyloženě špatný, ale aby to uchladilo na slušné teploty kvůli boostu, mělo co dělat i aio vodní chlazení.

kicune*

Na vašem názoru noxi moc nezáleží, důležitý je názor tazatele. Staví si pc pro sebe, ne pro vás. Na box chladiči běhá spousta pc. I herních.

nox®

Chápu, jen váš názor je platný.

kicune*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @inzinyrka z důvodu porušení pravidel poradny. ]

hodnocení

0x
Vzhledem k evidentní naprosté neznalosti důrazně doporučuju nechat si to sestavit od někoho zkušeného, nebo i od firmy. Tvůj výběr je prakticky celý špatně. Na na googlu hledej "doporučené sestavy" - jsou od lidí, kteří tomu opravdu rozumí a dávají návrhy a rady na praxí prověřený hw a jeho ideální kombinace vzhledem k bezproblémovému provozu, ale upozorní i na (ne)výhodné nákupy komponent. Svethardware, pctuning a další servery - stačí si jen vybrat "svou" sestavu.
tomasp*
hodnocení

Děkuji za radu. Uvidím, asi to tak dopadne. Ještě jsem seznam trochu poupravil, tak se můžete podívat. Děkuji

joudic*
hodnocení

0x

amd nikdy, zlata era skoncila a Athlonem a grafiku budete mit mozna v unoru, kdyz rychle stihnete koupit jeden z 5ti kusu skladem

Nono, když tomu nerozumím tak neodpovídám. Ryzeny už jsou úplně jinde a v dnešní době už se vyplatí více jak intely.

erss
to neni pravda, ryzeny jsou mozna srovnatelne pro hrani her, ale tím tp končí. Lepší určitě nejdou, 8ntel nabízí více věcí.
nox®

Čeho nabízí Intel více? Bezpečnostních děr? Intel bude na hraní asi stále lepší varianta, ale Ryzeny už jsou dál co se týče hrubého výkonu, problém je snad jen chlazení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]