Zdravím,dneska jsem vzal smotanou nabíječku od notebooku za kabel a jak se začala rozmotávat adaptér bouchl o zem a jeden zub té vidlice je lehce nalomený. Nabíječka normálně funguje jenom občas když ji strčím do zásuvky tak začne prskat, když ji vyndám a dám zpátky tak přestane.. myslíte že je to nutně na novou? Je relativně nová takže hned vyhodit tisicovku za další kvůli vlastní nešikovnosti mě trochu mrzí
Asi nemáte zkušenosti s kopnutím elektřinou a už vůbec s požárem vzniklým poškozeným spotřebičem. Jednou s takovým způsobem řešení tu zkušenost mít budete. Podle popisu situace velmi brzy. Nepoužívejte! Kupte nový a poškozený vyhoďte!
Už jsem pár podobných problémů opravoval. Dopředu upozorňuji, že jsem od fachu, s vědomostmi a praxí. . Uvnitř obdélníčku, z kterého trčí ty kolíky, jsou na ně připojeny jen dva vodiče. Pokud je poškozený, prasknutý plast, křivý kolík už většinou nejde narovnat. Zřejmě proto je špatný kontakt, vzniká to jiskření. Pokud jsou vlastní střeva adaptéru funkční a viditelně nepoškozena, je tu jedna možnost .
Otevřít obal adaptéru, vodiče od kolíků odpojit - odlomit - odspájkovat, podle situace. Kolíky mechanicky vytáhnout z plastu, a zahodit. Jeden konec koupené flexo šňůry s vidlicí (stačí dvojžilové, adaptéry mají dvojitou izolaci, značka: dvojitý čtverec, umístěná na povrchu el. zařízení) přes otvor po kolíku vsunout dovnitř, a tam žíly šňůry spojit s dráty z adaptéru nejlépe pomocí lisovacích dutinek, překrýt smršťovací buzírkou. Šňůru a spoje zalít epoxy lepidlem. Zamezí vytržení sňůry. Možná by stačilo i zalití hmotou z tavné pistole. Není to ovšem práce pro laika, nešiku. Šikovný si s tím poradí...
Flexo šňůra přijde tak na 60 korun. Flexo šňůra s vypínačem stojí tak jednou tolik. Nový adaptér je podstatně dražší! Pokud se rozhodnete pro nový, starý vezměte sebou do prodejny a zkontrolujte shodu údajů. Osobně. Prodavač prodá vše. Jde mu o kšeft. A dejte vědět, jak to dopadlo!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.