Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doména a webhosting

Od: jirkajc® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,podnikám již mnoho let a před asi 20 lety jsem si nechal vytvořit firemní stránky a svoji doménu. U této firmy si platím každoročně na rok dopředu doménu a webhosting,vždy když příjde obratem zaplatím dohodnutou výši. Asi před 14 dny ale moje stránky zmizely z internetu a místo nich se zobrazuje nějáky text v činštině nebo to přesměruje na nějáký text do Afrického státu Keňa. Na této doméně mám i placenou reklamu na seznamu S KLIK. Takže v podstatě jsem nyní nedohledatelný,nebot moje stránky se neotevřou a není na nich žádná informace co vyrábím a prodávám. U známého jsem se dozvěděl,že pravděpodobně firma co spravuje doménu a webhosting nezaplatila a pak asi po 60 dnech se moje doména objeví na tržišti volně k prodeji a pravděpodobně si ji nekdo takto koupil a už se k ní nikdy nedostanu zpět. Firma co ji měla spravovat a zaplatit se zatím k tomu něják nevyjádřila,ale mně v podstatě utíkají zakázky. A mohlo by jít o dost značnou sumu. Písemně s touto firmou nemám nic podepsáno,ale jako důkaz jsou faktury kde je psáno,že mám hradit za doménu a webhostind určitou sumu. S tohoto důvodu je prokazatelný,že si za tuto službu berou ode mne peníze. Co v této situaci mohu udělat? V této oblasti se moc nevyznám. Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

0x
a je to normalni provider nebo prostrednik, vase neznalost nahrava nejakemu prostrednikovi misto primeho spravce domeny... muze to byt napadene dns, rozhodne kontaktujte spravce domeny/hostingu a jeho support linku

pna
hodnocení

0x

Také se v těchto věcech příliš nevyznám, ale napadá mne, že by se možná ve WHOIS dalo dohledat jestli tazatel je stále vlastníkem té domémy a nebo už ji vlastní někdo jiný. Také by se možná mohlo jednat o to, že stránky byly napadené nějakým hackerem který je změnil nebo dal na ně přesměrování na stránky jiné.

hodnocení

0x

Firmu můžete dát k soudu za ušlý zisk, ale nevidím to nadějně.
Šance na získání domény je mizivá, když vaše ani nikdy nebyla.
Je to .cz?

hm*
hodnocení

0x

Jestli je to v doméně "cz", nejdřív bych se na stránce "nic.cz" (uprostřed je "vyhledávání v registru") podíval, jaký je vlastně stav té konkrétní domény.

pna
hodnocení

0x

Zajímalo by mne jak to nakonec s tou doménou a stránkami dopadlo a čím to bylo pokud to není tajné. Tazatel se tu do diskuze nezapojil a tak ho to už asi nezajímá a nebo ten dotaz nemyslel vážně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]