Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem aktivní důchodkyně, stále chodící do práce. Budu při odchodu z práce odevzdávat pracovní notebook. Ráda bych všechny své soubory z NTB co nejjednodušeji někde uložila, v úložišti nebo na externím disku...Prosím jako laik o polopatickou radu,jak to co nejjednodušeji udělat (mám tam hodně souborů, takže samozřejmě nekopírovat po jednom). Je mi přes sedmdesát, na IT nejsem odborník . Proto prosím o co nejlaičtější vysvětlení
Děkuji.
Určité ruční práci se stejně nevyhnete, žádný jednoduchý postup na pár kliků totiž neexistuje. Ale můžete si to ulehčit...
Znáte souborové manažery? To jsou programy pro správu složek a souborů. Jsou stvořené pro rychlou práci, kopírování, přesuny, a další operace se soubory a složkami. Z těch nejznámějších např. Total Commander, nebo FreeCommander. Oba tyto programy jsou si velmi podobné, základem jsou dvě nezávislá okna vedle sebe, s výpisy souborů a složek, ve kterých můžete přetahovat, kopírovat a jinak nakládat se soubory a složkami jak je libo. Řekl bych, že to je právě ten program, který teď potřebujete. V jednom okně budete hledat soubory, které chcete zálohovat, v druhém okně si otevřete externí disk a pak už jen budete myší přetahovat z jednoho okna do druhého, jako kdybyste uklízel stůl a věci házel do krabice
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.