Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kopírování grafiky a jména

Od: tomasweglarz odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, ocitl jsem se v situaci, kdy někdo kopíruje moji práci, a nejsem si jistý, co proti tomu mohu dělat. Nejsem člověk, který se nějak vyzná v právech ale základní autorská práva bych na můj výtvor vlastnit měl a nikdo by ji kopírovat neměl. Vysvětlím mou situaci.

Mám již celkem dlouho založený komunitní Minecraft server. Server obsahuje webovky, discord, a připravuje se i daný server v minecraftu. Vlastním doménu končící na .net. ale před pár lety jsem měl doménu .eu. Doménu .eu již nepoužívám. Pár lidí se rozhodlo použít úplně stejný název končící s doménou .eu a zkopírovat grafiku z mého webu. Chápu, že s doménou nic neudělám, a je v pořádku ji používat, i přes to, že server s touto doménou již existoval, ale grafiku mi snad krást nemohou, pokud se nemýlím. Zašel jsem na jejich TeamSpeak3 a řekl jsem jim, ať odcizenou grafiku smažou. Bylo mi řečeno, že já jsem ten, který grafiku ukradl, i přes to, že mi říkali, že logo vytvořili před dvěma týdny, a já ho mám v počítači již od roku 2018 nedotčené... Dostal jsem permanentní ban a nic jsem nevyřešil.

Může mi někdo poradit, jak se proti tomuto bránit? Mohu toto řešit s poskytovatelem jejich sítě? Děkuji za každou odpověd. Přeji pěkný večer. ;)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vnhbn
hodnocení

0x
Pokud máš v počítači nedotčené logo, tam ten soubor má v atributech datum poslední změny souboru, to důkaz. I na internetu mají soubory datumu poslední změny. Vše je dohledatelné.
Kde ban? Co ti zablokovali hosting? Doména? WordPress?
tomasweglarz
hodnocení

Ban jsem dostal na jejich TeamSpeak3 serveru, když jsem požadoval odstranění grafiky. Ptám se tady, jelikož mě zajímá ,zda toto mohu řešit nějak jinak, než soudně. Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]