Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se mi nechce nastartovat počítač?

Od: pannezkuseny* odpovědí: 11 změna:
Takže lidičky, šel jsem si zahrát s kamarádkou, zapnu počítač, načítá se a vypne se a furt to dělá dokola, uvidíte na videu co přikládám
VID_20210607_184631_640x360.mp4 2.9 MB

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Jako první bych šel po napájení. Zaseklé tlačítko, vadný zdroj. Jinak je to dobrá příležitost hrát si s kamarádkou bez počítače.

pannezkuseny*
hodnocení

Kdyby kamarádka nebydlela 400km daleko tak klidně
kicune*

jj, to tlačítko je třeba zkontrolovat, už jsem to taky jednou zažil.

spu
hodnocení

1x

Pro zkušené:. Oddeklovat ,zkontrolovat,zda jsou všechny komponenty zapojené,dále je můžete zkoušet odpojovat a PC zapínat.Muzete vlézt do BIOSu a zkusit PC zapnout v nouzovém rezimu

hodnocení

1x
Tohle se často děje u vadného zdroje a nebo RAMky. Se zdrojem moc neuděláš, leda odpojit disk, mechaniku... a RAM, tu je nejlepší otestovat, třeba aplikací Memtest 86 kterou vypálí na CD (nebo uděláš boot usb) a necháš testovat.
Ale vzhledem k servisu bych ještě vyndal/zandal všechny ram i případně karty ve slotech a to samé konektory.

jm
hodnocení

0x
Pro nezkušeného: servis
doplněno 07.06.21 19:12: Reklamovat v servisu. To může být Čada desky, disku, BIOSu, a další... Z vašeho dotazu je zřejmé, že nelze poradit, jak doma svépomocí opravit
pannezkuseny*
hodnocení

No tak to je samozřejmě vždycky krajní možnost, jenže jsem ho tam měl tak před týdnem, tak jsem chtěl zjistit jestli to nejde nějak jinak
neo®

Zdravím ,když byl v servisu před týdnem , tak z jakého důvodu a co opravily.

pannezkuseny*
hodnocení

Něco s diskem myslim, nešel vůbec zapnout, házel tam error s diskem

111®
hodnocení

0x

no koukl bych jestli je zapojeno posílení napájení 24V

kicune*
hodnocení

0x

Zkusil bych resetnout BIOS.

A když už se budete hrabat ve skříni, tak zkontrolovat kabely, jestli jsou všude docvaklé na doraz a jestli se větráky roztočí tak jak by měly, třeba na grafice a na procesoru. Pokud by některý z větráků nešel, byla by to indicie kam se zaměřit. A ohmatal bych komponenty, jestli některý "nevaří".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]