Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ICQ nějaká chyba

Od: ondrasek* odpovědí: 18 změna:

Od cizích lidí mi chodí toto

Ěŕńňóđáŕöč˙ traxnemsia(ňî÷ęŕ)ru 77914
jelikož jde o icq firemní tak přijímám všechny zprávy a byl bych velmi nerad kdyby mi opravdu psal některý ze zákazníků a já dostal pouze tuto chybovou hlášku. Nevíte někdo co to je a co s tím jde dělat?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dotaz*
hodnocení

2x

Můžete se na tento kontakt ,,podívat" přes jeho údaje o jménu,...ty obvykle nejsou vyplněny. Pak jej jednoduše zablokujete.; Myslím, že je to něco jako spam - a můžete to také obsahovat potencionálně nebezpečné věci.

doplněno 27.02.09 20:54:

pravděpodobně se o chybu nejedná

sondaw*
hodnocení

2x

V každém případě bych tohle zakázala, firemní nefiremní, chodí mi to na Mirandu občas taky, hned to zablokuju a je klid

Pokud na firmu někdo něco píše, určitě to nebude tímto stylem, kdy zprávu stejně nepřečteš, spíš bych měla obavu, že při pokusu o otevření budeš mít v PC nějakého šmejda

ondrasek*
hodnocení

co je to za blbost , při zobrazení textu do počítače nedostanu absolutně NIC. viry se přenáši pouze v souborech(které někdo může posílat i přes icq) stejně tak v holém dokumentu vir být prostě nemůže

ondrasek*
hodnocení

právě mi šlo o to jestli to není nějaká zkratka chyby v komunikaci- což se občas objevuje u mailů atd. na google jsem nic o tom nenašel . Jen všichni píšou že jim to občas chodí a nikdo neví co to vlastně je.

nutt*

Je to spam! Uz parkrat mi to prislo. O chybu se nejedna rekl bych ze jde o neakeho robota ci cerva nebo vir. A viry se vam do PC muzou dostat jakkoli ubec nemusite nic stahovat! Tuto proste jen ignorujte, vim ze kdyz to prijde mne tak pritelkyni to pride behem par hodin take! Radim neresit a zablokovat!

ondrasek*
hodnocení

A můžete mi vysvětlit jak se tam ten vir dostane? V oboru už dělám řadu let a pokud vím tak viry se přes icq šíří pouze kliknutím na odkaz nebo posláním souboru. viz google

Ale stále nechápu jak rozpoznám spam od zprávy od zákazníka když ji nepříjmu:(

sondaw*
Nevím, jakým způsobem se ti zpráva objeví, mně se otevře okno ICQ s kontaktem něco jako u tebe - Ěŕńňóđáŕöč, že žádá o autorizaci. Mezi zákazníky firmy bude těžko někdo s podobným jménem a pokud je již firma postavená na komunikaci se zákazníky pomocí pofiderního ICQ, potom musí počítat s tím, že neznámý kontakt typu Ěŕńňóđáŕöč bude smazán.
Viry se opravdu šíří klepnutím na odkaz, kdy se začně stahovat do PC nějaký infikovaný soubor, ovšem neriskovala bych to, že i otevřením podobné neznámé zprávy třeba v emalu, si zaneřádím počítač. Všechno podobné Ěŕńňóđáŕöč bez mrknutí oka mažu.
A jestli je to náhodou zákazník? Pokud se ohlašuje podobnými neznámýni znaky, má prostě smůlu a riskuje, že bude smazán jako spam a riziko pro počítač.
Pokud děláš v oboru řadu let, tak tohle jsou, podle mne, zásady bezpečné práce na počítači a jako znalý bys to měl znát.

Ve virech se nevyznám, ale třeba Sasser se šířil zcela sám bez jakéhokoliv zásahu uživatele.

Osobně mě přijde nezvyklé postavit firemní komunikaci na ICQ. Ale proti gustu ...

hodnocení

0x

Nezbude než odpovědět... ale já bych zvědavost určitě potlačil. Ostatně, stavět existenci firmy na ICQ... je to ideální? *nevi*

ondrasek*
hodnocení

icq je jen jeden z komunikačních možností, ale musím říct že u zákazníků do 25let je absolutně nejvyuživanější, ale to takovej strejc asi nepochopí:) Odpovědět jsem se samozdřejmě snažil,ale nikdy nikdo nereaguje.

Jedná se o spam, ICQ je skutečně nejpoužívanější, ale z nějakýho nevysvětlitelnýho důvodu hlavně v české kotlině. Jinde ve světě je v menšině.

A jak jste dospěl k tomuto závěru? Třicítka je už moc?

A že na zmíněné neznámé výzvy odpovídáte? To svědčí spíše o vaší nezralosti! *bzum*

ondrasek*
hodnocení

já zase mám pocit že musíte vždy poradit i když o problematice nevíte absolutně nic.

depese*
hodnocení

0x

Může to být spam. Nepřímejte to(asi blokovat kontakty)

maxcz
hodnocení

0x

Jedná se o SPAM, zasílají to i lidi co jsou již v contact listu... Kliknuli na něco na co neměli a "zavirovalo" se jim ICQ proto rozesílaj toto, po kliknutí na odkaz následuje to samé s vaším ICQ... Proto QIP a Miranda... Suck ICQ :)

sondaw*

Zdravím, sice reaguješ na dotaz s víc jak měsíčním zpožděním, přesto se přidám, protože tak docela s tebou nesouhlasím. Máš pravdu v tom, že je to spam, ale pouhý přechod na QIP nebo Mirandu to nevyřeší. Používám Mirandu dlouho, také mi občas přijde podobná zpráva. Jediné řešení-vůbec neotevírat, kontakt zablokovat a smazat.

Takže i tady platí, že záleží na každém, jak se chová, jestli klikne na všechno co "potká" nebo jestli používá hlavu

maxcz

Přechod nebyl myšlenej tak, že zabrání příchodu zpráv, ale nenakazí se tak, jako ICQ... Btw ani mě SPAM filtr na QIPu nepochytá vše ale 99% SPAMu ano a zbytek jsou moje kontakty, které se nakazili a tím, že je mám v contact listu mi to chodí s tim se hold nedá nic dělat :)

alf*
hodnocení

0x

Omezení používání

Souhlasíte s tím, že nebudete ...

... použití služeb ICQ jiným způsobem, pro libovolné komerční účely nebo jiné účely, které nejsou v dobré víře vaším soukromým osobním užíváním

Používáním libovolné služby ICQ poskytujete společnosti ICQ oprávnění shromažďovat, používat a předávat osobní informace ...

Naštěstí mé okolí tento "český" IM přestává používat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]