Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou vybrat bezdrátovou laserovou myš?

Od: boba® odpovědí: 4 změna:

Milí rádcové, mám tři roky starou laserovou myš Logitech, se kterou jsem byla náramně spokojená. V poslední době se mi zdá, že jde do háje, dělá dvojkliky, špatně kopíruje, někdy až na několikátý pokus, někdy se zasekne a šlak by mě trefil. Nebyla nikterak levná. Potřebuji poradit, jakou koupit. Hlavně, aby byla přesná, rychlá a vydržela dlouho nabitá. Aby nebyla malá, vyšší, něco na ten způsob, jako mám. Nepotřebuji aby měla řadu programovatelných tlačítek, která nevyužiju. V podstatě jen brouzdám, hraju občas nenáročné hry a kopítuju texty. Za typy děkuji:)

Tuhle mám, už se nevyrábí. První mi vydržela asi 8 let, tahle bohužel tři roky. Mám stolní počítač.

tsbohemia.cz/...

doplněno 06.06.21 10:07:

Děkuji vám vše za rady, snad se s tím nějak poperu, ale to musím počkat, až přijedou děti.

Hezkou neděli*slunce*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kicune*
hodnocení

2x

Logitech Performance Mouse MX byla skutečně výborná myš, měl jsem ji celkem dlouho. Jestli se jí chcete zbavit, tak ji určitě nevyhazujte, ten dvojklik jde s trochou šikovnosti opravit. Nabídněte ji přes inzertní servery nějakému kutilovi za odvoz.

Jako logická náhrada by mohla posloužit tato: czc.cz/...

hodnocení

0x

Používám každý den a snad 1000x kliknu na třetí tlačítko - kolečko, používám na otvírání a zavírání záložek. Poslední myš jsem kupoval tuto.

Na ruku střední velikosti mi perfektně padne, neklikám zbytečně do bočních tlačítek "zpět-vpřed". Je relativně tichá a má "dablklik"pro střelbu - což používám zase na otevření odkazů z našeho systému. Ušetřím tím zhruba 1-2000 kliků denně.

Dlouho jsem nebyl tak spokojený s bezdrátovou myší. I výdrž dvou baterií je slušná. Můžete si zapnout-vypnout světlo a DPI je snadno nastavitelné na myši bez potřeby speciálních programů.

Pokud byste chtěla drátovou, pak tato je u nás používaná dost dlouho u stolního PC - je trochu víc tvarovaná boční tlačítka taky nevadí, zdá se mi mírně tišší. Jenom když je PC vypnutý a kliknete na ni, svítí červeným podsvícením ... nechápu proč, musím pak vypnout PC na zdroji. Je příjemná v ruce, trošičku menší, samozřejmě lehčí než s bateriemi. Obě myši ale používám docela dlouho a po letech trápení jsem byl konečně spokojený.

olinl
hodnocení

0x
Měl jsem také Logitech "bez drátu" a po dvou letech začala myš dělat to samé, jak popisuješ. Rozebral jsem ji, vyčistil, vyměnil elektrolytický kondenzátor a stejně to zlobilo dál. Kupuju už jen drátové (USB), jsou bez baterek lehčí.

hodnocení

0x

Já dvojkliky vyřešíl připájením keramických kondenzátorů 100N ke kontaktům mikrospínače na plošáku. Čištění kontaktů v mikrospínačích nemělo delší účinek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]