Potřeboval bych pomoct s přeinstalování W10. Na noťasu jsou originál 10ky. Sestra zapomněla heslo tudíž se nepřihlásí. Potřebuju to přeinstalovat, ale vůbec nevím jak. Mám Usb s W10 připravený na reinstall. Dostanu se přes Shift + Restart do nastavení. Tam zvolím reset, smazat vše...ale vyhodí mi to chybu, že není dostatek místa na disku. Poradí mi někdo prosím?
Pokud je bootovací, tak musí být v BIOSu vidět. Většinou stačí při spuštění kompu mačkat F8 a vyběhne ti nabídka, z čeho to má nabootovat. Tam vybereš patřičný USB vstup kde je fleška, mělo by tam být napsaný něco jako Windows 10, to vybereš a už by to mělo načítat.
kellne
Je to bootovací W10 Uefi. Ale v Biosu jí prostě nevidím.
Já bych poradila, že "Obnovit nastavení do původního stavu" není skutečná přeinstalace. Skutečná přeinstalace znamená nainstalovat systém znovu, tj. z instalační flashky nabootovat, původní systém smazat, provést čistou (novou) instalaci.
pokud je problémem nedostatek místa na disku, vyndal bych disk, dal do druhého PC, tam pročistil, odstranil nepotřebné a zkusil znovu ono tovární nastavení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.