Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupila jsem si v Datartu mobilní telefon Xiaomi Redmi Note 10 .Bylo mi sděleno, že manuál k používání je přiložen.Leč bohužel, byla tam jen samá upozornění z hlediska bezpečnosti.Protože nejsem technický typ,neumím si s tímto problémem poradit.Takže ho vlastně nedovedu ani zapnout.Poradil by mi prosím někdo z čtenářů ,jak a kde začít?Děkuji josefin.
Návody se dnes vzhledem k obsáhlosti obsluhy aut, televizorů, počítačů, mobilů ...rozsáhlé nedávají. Jen pár základních pokynů na pár stránkách. Šlo by o obrovskou knihu. Naučte se hledat na Internetu nebo se učit od přátel, případně dohledat základní školení. Pár tipů z českých stránek:
dobrá stránka s množstvím rad bez registrace:
fóra česká:
miuios.cz/...
Začal bych v Datartu a vyžadoval bych po nich srozumitelný návod v češtině. Ze zákona Vám ho musí poskytnout (nebo aspoň odkaz, odkud se dá stáhnout). V případě, že toho nebudou schopni, tak mobil vrátit a požadovat celou částku zpět.
Bohužel, dnešní návody jsou takové často . Dozvíte se (obvykle v několika desítkách jazyků) například to, že mobil nemáte splachovat do záchoda, že nemáte v mikrovlnce sušit prádlo, že máte před výměnou žárovky v lampičce odpojit šňůru, že nesmíte laserovým ukazovátkem oslňovat piloty dopravních letadel... ovšem jak naladit určitý kanál v televizi, nebo jak zaostřit foťák už nikoliv. Výrobce (dovozce) zřejmě předpokládá, že je to přece každému jasné, tak proč o tom ještě psát.
A k čemu konkrétně ten manuál potřebujete? Xiaomi má sice svou nadstavbu androidu, ale není nijak složitá, jde hlavně o grafickou nadstavbu, nikoliv funkce. Těch pár tlačítek na telefonu snad nepotřebuje extra návod. Android počítám používat umíte.
Kdyžtak manuál v PDF je třeba tady: i01.appmifile.com/...
Jestli tedy nevadí, že je jen v angličtině.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.