Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučíte nějaký antivirus zdarma, nebo jako zkušební verzi pro win10?

Od: kepler* odpovědí: 12 změna:
Mám problémy, kdykoliv restartuji, nebo se provádí aktualizace, PC přestane fungovat. Musím vypnout natvrdo a po dlouhé peripetii se mi zatím podařilo už 5x vrátit zpět i s tou chybou, jinak to nešlo. Možná, že ani antivirus nepomůže, ale nevím, jak z toho ven. Aktualizace zatím proběhla maximálně na 99% a pak to zase kleklo.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Jakýkoliv antimalware-antivir SW k odstranění popisované závady nepomůže. AV SW slouží ke zcela jinému účelu.

Řešit odborně, nebo z poslední dobré zálohy obnovit (externě uložené) či zcela nově instalovat. Uživatelská data před tím zálohovat.

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, já bych nejdříve použil čístící program CCleaner (v jeho základním nastavení) a vyčistil registr OS, kde může být chyba. Pokud jde o další antivir, protože OS WIN-10 snad už nějaký antivir obsahují, tak zvolte Comodo Antivirus. Zdravím!

kepler*
hodnocení

Díky, ale Cleaner pravidelně používám, ale pořád mi to nabízí rozšířenou placenou verzi. Ani nevím, jak bych to v těch dolarech zaplatil. Windfows Defender, jako součást Win10 je k ničemu, nikdy a nic mi nezachytil. No, zkusím ten Comodo, pokud funguje i na win10.

jm
Tady bude problém jinde. Další programy tomu spíše ublíží... Resp. Budou zbytečně instalované
Uveďte prosím verzi w10 a ideální by byl souhrn dát o HW PC, třeba přes program speccy.
Víte číslo chybné aktualizace?

hodnocení

3x

a ještě jinak - protože vás úplně vidím jako mého otce u PC, který mi 3x týdně volá, že mu něco na PC vyskočilo...

CCleaner je dobrý nástroj, pokud ho neomezíte při instalaci - jinak se stane dalším špehem.

Mrkněte na obrázky - zrušte zasílání dat třetím stranám a "chytré čištění", které vlastně jen otravuje. Čistíte si sám jednou za měsíc... případně více krát podle potřeby. Já v pracovním velmi vytíženém PC nepouštím častěji než jednou za dva měsíce.

W10 má svůj antivir a ten není špatný - rozhodně je při nejmenším na shodné úrovni jako free verze antivirů. Já mám z časopisu CHIP právě pro otce antivir AVG - verze placená formou měsíční aktualizace kodu z časopisu. Jenže i ta právě vyhazuje často děsící hlášky "můžete být sledováni, je vidět vaše IP, máte spoustu zbytečných dat - vyčistěte..."- Protože tento AVG je také takový marketingový hajzlík, který děsí důchodce a nutí jim další a další placené programy.

Pro lepší představu o vašem problému by bylo dobré vědět ty zmíněné informace.

program ccleaner.com/... - při instalaci nechce dávat žádné další přidružené programy, je bezpečný - vyfoťte si základní souhrné informace

V části nastavení-aktualizace-windows update - zobrazit historii aktualizací - je tam nějaká neúspěšně nainstalovaná? Jaký má název?

No a pokud to je aktualizace celého systému - nyní se mi nabízí 21H1 - tak to bych aktualizace zrušil pro dalších 7 dní a počkal... protože tam bude jistě zase nějaký průšvih.

Doporučíte nějaký antivirus zdarma, nebo jako zkušební verzi pro win10?
Doporučíte nějaký antivirus zdarma, nebo jako zkušební verzi pro win10? #2
errs

máš pocit že smazání pár nepotřebnech registrů který dělaj defakto jenom to že tam sou a z těch 4 - 16 GB ramek zabíraj pár bajtů něco vyřeší?

hodnocení

1x

Zkuste čistou reinstalaci operačního systému, to by mělo více pomoci než patlání s antivirem.

Navíc SW, to je i antivirový, se instaluje jen, když je systém v pořádku.

Ách, jó. Kdyby lidičky měli zálohy se systémovou oblastí na exerním úložišti, do 10 minut mají problém vyřešený.

av
hodnocení

0x

Aktualizace nastavte jako manuální.

Já jsem se av zbavil, protože ani aktualizovaný plně nechrání (zkušenost z mého okolí). Mám jen antimalware Superantispyware a sem tam skenuji dalšími nástroji jako Adwcleaner a Kaspersky Virus Removal Tool.

Ccleaner mám starší verzi bez reklam.

joudic*
zalezi jake nesmysly pouzivate, Eset smart security vas chrani pred vsim, a verte ze ja rozhodne nepisu do prohlizece seznam.cz, nybrz vymetu kazdou diru a spinu, o ktere se vam nesnilo a kam se malokdo odvazi. Kdyz projedu pc antimalware, nic nenajde, uz to ani neinstaluju, na co.
av

Známá měla právě ten Eset (aktualizovaný) a stejně nepomohl proti šifrovacímu malwaru.

joudic*
@av to musi byt cele security vcetne firewallu a vypnuty ucici mod, sice musi clovek vsechno potvrzovat jak cvicena opice, ale ma klid. Ale ani ess nezachrani pred blbosti, sifrovaci vir se siril mailem, navic zena a PC, to je jako zena a volant hh.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]