Nejste přihlášen/a.
Nejde nastartovat notebook. Stále se zapíná a vypíná, obrazovka stále tmavá, stále se zapíná a vypíná dokola, pomůže jen odpojení ze sítě a vyndání baterie.
Acer Aspire 7520G
Zkoušel jsem všechno možný, hledal jsem na forech, prý za to může grafika, možná cpu-přehřátím na tohle tyto typy trpí.. Jinak chladič z aluminia byl zasekaný vrstvami prachu...
ale pro zajímavost-vyndal jsem disk a zkusil ho zapojit jinde a disk funguje jen občas.
problém je dlouhodobý, v tomto stavu už je asi rok(nejde zapnout).
V pátek, kdy nebyl několik měsíců zkoušen a pevný disk vyndaný, tak zapnout šel, psalo to :
Nvidia boot agent
PXE-E61:MEDIA TEST FAILURE, CHECK CABLE
PXE-M0F: EXITING NVIDIA BOOT AGENT
A z tohoto nešlo vyjít, jen vypnout notebook.
Pak jsem dal do notebooku pevný disk a od té doby už vůbec nenaběhne-jen se zapíná a vypíná, ať už je disk vyndaný, nebo v notebooku...jakoby ten disk vždy něco pokazil...
Tady je to v překladu
A to odpojení od sítě a vypojení baterie pomůže k čemu? K vypnutí notebooku?
Když necháte baterii vyndanou a spustíte NB jen s kabelem, dělá to stejné?
ad doplněno 23.05.21 17:53: Umíte udělat bootovací flashku? Já bych zkusil vzít flashku s nějakým live systémem, třeba Linuxem a zkusil ho v tom notebooku spustit. Tím ověříte možnou chybu disku. Pokud z flashky systém naběhne bez problémů, budeme vědět, co dál.
Ono by asi stačilo, když vyndáte disk v notebooku a zkusíte ten notebook spustit bez disku. Pokud byl ten problém způsobený hardiskem, tak notebook už by neměl dokola restartovat, ale jen zobrazit hlášku, že nemá z čeho bootovat (načíst systém).
Znáte program Rufus?
servispckupka.cz/...
ad doplněno 23.05.21 22:20: Udělejte si tu bootovací flasku a ověřte, jestli půjde nastartovat systém z flasky.
ani bootovací fleška nepomohla (live systém Linux, který na jiném notebooku jde)
Notebook se po zapnutí ihned za 2 sekundy vypíná a zapíná, obrazovka ani neblikne...podle mě grafická karta, procesor...chladiče obou byly zasekané prachem. Možná fakt přehřátí, jak se píše naforech.
počkám na inzerát, až ho bude někdo prodávat, třeab s rozibtým displejem
Dobrý den, pokud "hapruje" HDD, tak můžete zkusit používat NTB bez HDD. Stáhnout si na flashku nějakou distribuci Live OS Linux a nabootovat z flashky. BIOS snad funguje, tak potom tam nastavit jako první boot z flashky. Když má NTB tak hezký obraz, tak si ho můžete užívat pod OS Linux. Zdravím!
P.S. @kicune mě předběhl .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.