Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám jeden problém a to takový, že jsem se přestěhoval a mám problém s internetem. Místní ISP tvrdí, že mi nepůjde internet přes WiFi a to díky novostavbě a stromům, kteří brání signálu na vysilač. Řekl jsem technikovi, že bych teda chtěl net přes tel. linku. Bydlím v RD, kde horní patro obývá otec majitelky a ten má internet přes tele. linku, resp. O2. Dolní patro je obýváno mnou...Přijel k nám technik z Cetinu, aby udělal přípojku pro mého ISP. Bohužel technik nenašel krabičku, aby mohl rozdělit dráty pro další přípojku. Jelikož otec majitelky ví o krabičce a, ale již neví kde se nachází... S velkou pravděpodobností ( 99 %) je schovaná za zateplením a omítkou. Majitelka nemá problém vyříznou kus zateplení, ale musí vědět, kde ta krabička je. Je nějaká možnost zjistit, kde se ta krabička s dráty nachází, aniž bychom museli rozdělat omítku a zateplení z půlky domu? Děkuji mnohokrat za rady a odpovědi.
Vykašlat se na to. I kdybyste nějakým hledačem vedení krabičku pod omítkou našli, tak tam rozmlátíte tak velkou díru, že to nikdo nedá do původního stavu. Je vůbec jistota, že v té krabičce jsou dva páry? Nebylo by jednodušší natáhnout z routeru LAN kabel do přízemí a přispět na náklady?
To jsem zkusil, jelikož jsem editor, tak potřebuje down a up, minule když jsem uploadoval video, tak jsem mu zahltil celou linku, takže přišel dolů a vynadal mi, že se mu seká televize, má jí přes internet.
To je blbý. Nešlo by vykopat rýhu pro nový kabel nebo ho natáhnout ze sloupu případně zaplatit rychlejší připojení? Díře do zateplení bych se snažil všemožně vyhnout, aby se tam nakonec nedělal flek a plíseň.
Pokud by se nějaký přístrojem zjistilo, kde ta krabička je, tak vysekat malý čtverec by přý nebyl problém, ale nějaká větší díra už ano.
ISP mi před chvíli volal, technik od Cetinu by přijel, natáhl novej kabel + ale chce souhlas od majitelky, takže zřejmě to bude nějaký větší zásah než normálně a navíc bude chtít 790 Kč/h bez DPH. V pondělí volat, abychom se domluvili.
To je rozumné. Předem si všechno v klidu rozmyslet, zvážit všechny varianty, se všemi se dohodnout a pak zaplatit jen to, co si člověk nemůže udělat sám. Toho není moc, takže ve výsledku je to zadarmo nebo za pár stovek.
Vysekaný čtverec je naivní představa. Je to zásah do cizí stavby a od toho dejte ruce pryč. Jedině, že by si to zařídila majitelka sama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.