Dobrý den, opět se mi vyskytl na tiskárně problem, který je mi opravdu záhadou. Mám tiskárnu ( novou cca 2 měsíce) Canon TS3400 series, je připojená přes wi-fi. Když jsem ji koupil, postupoval jsem podle návodu. Do telefonu jsem nainstaloval požadovanou aplikaci pro tisk a do tabletu to samé. Telefon, tablet i tiskárna jsou připojeny do stejného routeru. Na tiskárně svítí, že připojení je ok a signal také ok. Ty 2 měsíce vše fungovalo skvěle, když jsem tiskl z telefonu i když jsem tiskl z tabletu. Nyní to jde (zatím) jen z telefonu, když dám tisk z tabletu, tak se nenačte náhled stránky a napíše, že "tiskárna není aktuálně k dispozici", prostě to tu tiskárnu nenajde. Jak je možné, že z telefonu tisk jde a z tabletu ne? Vše je připojeno do stejné sítě, tiskárna vše ukazuje ok, nikdo s tím nic nedělal a nejednou z tabletu nejde. Musí se něco v tabletu nastavit? Jestli ano prosím o radu, moc tomu sice nerozumím, ale když někdo poradí určitě to najdu. Moc díky.
První vyzkoušej RESTART tabletu (ne pouze VYPNOUT a ZAPNOUT ale RESTARTOVAT). Potom vyzkoušej aktualizaci Androida: v NASTAVENÍ > INFORMACE O TABLETU > AKTUALIZACE SYSTÉMU, nebo zaktualizuj aplikaci k tisku (nejsem si ale jist, jestli to jde). Šlo by aplikaci tisku i odinstalovat a znovu nainstalovat.
Restart tabletu jsem vyzkoušel jako první, dokonce jsem vytáhl ze zásuvky i tiskárnu a router. Aktualizace androida je aktuální, taktéž i aplikce k tisku. Už mě opravdu nic nenapadá. Nemá se v tabletu někde udělit nějaké oprávnění do místní sítě nebo tak něco? Ale tablet jsem celý prošel a prošel jsem i nastavení v aplikaci k tisku a nic jsem nepřišel.
Ano jsou ve stejné síťi a navíc to 2 měsíce šlapalo úplně skvěle, ale najednou to prostě nejede, nenačte náhled k tisku a ani to nenajde tiskárnu. Jen je opravdu zajímavé, že z telefonu jde tisk krásně hned se vše načte a to je telefon přes úplně stejnou wi-fi jako tiskárna a tablet.
olinl
Ještě mě napadá, jestli aplikace není určena pro jedno zařízení a nebyla to zkušební/trial verze, ale to asi ne.. Odinstaluj tu appku, vyčisti/optimalizuj systém a nainstaluj znovu. K aplikacím jsou i recenze/hodnocení, tak je pročti, třeba měl někdo stejný problém a už to vyřešil. Jinak vyzkoušet úplně jinou aplikaci..
Jo s tou aplikací to ještě zkusím udělat, odinstaluju, optimalizuju systém a zkusím jinou. To mě nenapadlo, zkusím. No upřímně jsem si myslel, že je daná jen jedna aplikace, ke Canonu třeba canon print. Zkusím, dobrý tip, zatím děkuju.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.