Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiskárna Canon

Od: mich* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, opět se mi vyskytl na tiskárně problem, který je mi opravdu záhadou. Mám tiskárnu ( novou cca 2 měsíce) Canon TS3400 series, je připojená přes wi-fi. Když jsem ji koupil, postupoval jsem podle návodu. Do telefonu jsem nainstaloval požadovanou aplikaci pro tisk a do tabletu to samé. Telefon, tablet i tiskárna jsou připojeny do stejného routeru. Na tiskárně svítí, že připojení je ok a signal také ok. Ty 2 měsíce vše fungovalo skvěle, když jsem tiskl z telefonu i když jsem tiskl z tabletu. Nyní to jde (zatím) jen z telefonu, když dám tisk z tabletu, tak se nenačte náhled stránky a napíše, že "tiskárna není aktuálně k dispozici", prostě to tu tiskárnu nenajde. Jak je možné, že z telefonu tisk jde a z tabletu ne? Vše je připojeno do stejné sítě, tiskárna vše ukazuje ok, nikdo s tím nic nedělal a nejednou z tabletu nejde. Musí se něco v tabletu nastavit? Jestli ano prosím o radu, moc tomu sice nerozumím, ale když někdo poradí určitě to najdu. Moc díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

První vyzkoušej RESTART tabletu (ne pouze VYPNOUT a ZAPNOUT ale RESTARTOVAT). Potom vyzkoušej aktualizaci Androida: v NASTAVENÍ > INFORMACE O TABLETU > AKTUALIZACE SYSTÉMU, nebo zaktualizuj aplikaci k tisku (nejsem si ale jist, jestli to jde). Šlo by aplikaci tisku i odinstalovat a znovu nainstalovat.

mich*
hodnocení

0x
Restart tabletu jsem vyzkoušel jako první, dokonce jsem vytáhl ze zásuvky i tiskárnu a router. Aktualizace androida je aktuální, taktéž i aplikce k tisku. Už mě opravdu nic nenapadá. Nemá se v tabletu někde udělit nějaké oprávnění do místní sítě nebo tak něco? Ale tablet jsem celý prošel a prošel jsem i nastavení v aplikaci k tisku a nic jsem nepřišel.

hodnocení

0x

Jsou určitě ve stejné síti? Není možné, že je jeden třeba na 2,4Gh a druhé na 5?

mich*
hodnocení

0x
Ano jsou ve stejné síťi a navíc to 2 měsíce šlapalo úplně skvěle, ale najednou to prostě nejede, nenačte náhled k tisku a ani to nenajde tiskárnu. Jen je opravdu zajímavé, že z telefonu jde tisk krásně hned se vše načte a to je telefon přes úplně stejnou wi-fi jako tiskárna a tablet.
olinl
Ještě mě napadá, jestli aplikace není určena pro jedno zařízení a nebyla to zkušební/trial verze, ale to asi ne.. Odinstaluj tu appku, vyčisti/optimalizuj systém a nainstaluj znovu. K aplikacím jsou i recenze/hodnocení, tak je pročti, třeba měl někdo stejný problém a už to vyřešil. Jinak vyzkoušet úplně jinou aplikaci..

mich*
hodnocení

0x
Jo s tou aplikací to ještě zkusím udělat, odinstaluju, optimalizuju systém a zkusím jinou. To mě nenapadlo, zkusím. No upřímně jsem si myslel, že je daná jen jedna aplikace, ke Canonu třeba canon print. Zkusím, dobrý tip, zatím děkuju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]