Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. V počítačí mám C disk 110,5GB. Volného místa pouze 19.GB. Používám na čistění disku defraggler. Jak uvolnit více místa na disku? Fotky videa a ostatním mám stáhle na flaschke. Jak postupovat na uvolnění více místa na disku? Děkuji.
Defraggler je jeden z programů na defragmentaci (sloučení rozdělených souborů). Defragmentací se zrychlí disk, místo se tím ale neuvolní. Pro uvolnění místa je možné smazat všechno, kromě systému. Programy, dokumenty, videa, hudbu, obrázky. To je potřeba udělat ručně, podle vlastního uvážení. Programy je dobré odinstalovávat nějakým externím programem, jak je třeba Revo Uninstaller. Trochu místa se dá získat také systémovým programem Vyčistění disku. Něco smaže, něco zkomprimuje. Existují také různé čisticí programy, ty ale často nadělají víc škody, než užitku. Z nich je možné doporučit snad jen Ccleaner, který nevyžaduje žádné znalosti a další nastavování.
Průběžná údržba je nutná, disk je ale stejně malý. Za dvě stovky můžete koupit větší a máte po starostech.
Citace: Používám na čistění disku defraggler.
Jak čistíte disk defragglerem? Defragmentace ubírá místo na disku? To jsou mi novinky. Používáte něco a nevíte jak to funguje.
Měl by jste se naučit, že defragmentace jen zorganizuje/přeuspořádá už zaplněné místo. Prostě prohodí na disku nějaké části souborů, aby se soubory četli rychleji. Když si prohodíte ponožku, co máte na sobě s tou, co je u vás v šuplíku, žádná ponožka nezmizne. (Za předpokladu že vrátíte špinavou ponožku do šuplíku)
Potřebujete místo na disku?
Použil jste někdy klasické Windows cleanmgr? Win+R, zadáte cleanmgr a OK.
Co zkusit linux (obecně menší nároky na disk).
Co čistá reinstalace operačního systému?
Nebo nový větší SSD.
Také odinstalovat nepotřebné programy...
mám už roky systémový disk W10 120gb - neměl jsem ještě přes 50% zaplnění...
Stačí pravým tl.myši na "C" - vlastnosti - vyčištění disku - Vyčistit systémové disky!
Označíte nalezené starší verze Windows, vyčistíte tak často i 20 a víc GB!
1. Zkus v průzkumníku označit Tento počítač a v okně vyhledávání vybrat / napsat: velikost:střední
Najde ti to velké soubory na disku. a podle "cesty" k souboru poznáš co to je.
2. Někdy je nastaven příliš velký prostor pro obnovení systému.
3. Pravý myškoklik na Start - system - úložiště ... mrknout i tam.
Zkuste se podívat, co na disku máte, možná tam je spousta nepoužívaných zbytečností. Nebo něco duplicitně, ze strachu aby si člověk něco nesmazal má něco dvojmo nebo trojmo. Někdy úmyslně nebo nechtíc. Zbytečné soubory dat za vás žádný software nevyčistí, záleží na vás, co tam máte. Možná spousty fotek, které už nepotřebujete, hudbu, texty, různé postahované dokumenty, které už nikdy neptřebujete.
Nemáte tam třeba moc bodů obnovení? Nebo nabobtnalé složky s temp soubory?
Stáhněte si nějaký program, který umí přehledně zobrazit obsah disku podle velikosti jednotlivých složek a souborů. Tak odhalíte velké soubory, na které se třeba nějak "zapomnělo", nebo koorpulentní program, který zase tak moc nepotřebujete. Dobrý program k tomuto účelu je třeba TreeSize Free, sám ho používám v portable verzi: portableapps.com/...
Pár GB můžete získat i odinstalací nepotřebných součástí systému a programů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.