Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Životnost obrazovek bez PWM

Od: boban® odpovědí: 3 změna:

Mám v plánu koupit notebook s displejem bez PWM regulace jasu. Z finančního duvodu použitý

Pokud koupím třeba 5 let starý, nemá tento typ monitorů časem opotřebení, špatné pixely a tak?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pixely s podsvícením nemají prakticky nic společného, takže tu nemůže být riziko většího výskytu vadných pixelů. O nižší životnost bych se taky nebál, ono je LEDce prakticky jedno, jestli rychle bliká na plný jas, nebo trvale svítí na nižší jas. Takže bych do takového notebooku klidně šel :)
Osobně mi taky vadila PWM regulace u AMOLED displeje mobilu, při nízkém jasu bylo blikání docela nepříjemné. Naštěstí můj mobil umí přepnout i DC regulaci a můžu si v nastavení vybrat (tzv. Anti-flicker).
hodnocení

@mikihans

dík, mám možnost koupit použitý Dell Latitude 5570 co právě má napěťovou regulaci, vyznáš se v noteboocích?

Co máš za ten telefon? Kdyby uměl ještě dobře přehrávat hudbu, bylo by super. Já jen u telefonu snížím složku modrého světla.

Mám Xiaomi Mi 9 lite, ale už je to skoro dva roky starý model.

Ten E5570 vypadá docela slušně, je to profi řada notebooků, která něco vydrží. Bratr má E6320, což je 10 let starý model a pořád šlape jak hodinky, a výkonově je stále srovnatelný s dnešními levnými notebooky. Navíc jsem ho dostal zadarmo jako vyřazený *smich*

Záleží samozřejmě na konkrétní hardwarové konfiguraci toho modelu, ale myslím že i základ bude pořád výkonově nad úrovní notebooků v cenové kategorii kolem 8 tisíc. O kvalitě displeje a zpracování ani nemluvím :) jen bych za sebe dnes šel už rozhodně do Full-HD displeje, těch základních 1366x768 je v dnešní době prostě málo. Určitě tu bude mít někdo opačný názor, ale jak jsem přešel na notebook s vyšším rozlišením, už bych se rozhodně nevracel zpátky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]