Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím, mohl by mi někdo vysvětlit k čemu slouží tento bezdrátový adaptér a do čeho by se to mělo připojit. Mockrát děkuji.
Bezdrátový WiFi adaptér nekupujte. Vypadá to na nekvalitní připojení k Internetu od routeru k providerovi. Ze svého počítače otestujte kvalitu připojení pomocí příkazu ping viz návod zde. Test můžete spustit současně s puštěnou televizí, abyste si byla jistá, že v té době k výpadkům došlo a zda se projeví i ve výsledku testu na PC. Zjistíte-li výpadky, řešte je s providerem.
Stolní PC zpravidla nemá možnost WiFi připojení. Pokud tedy potřebujete stolní PC připojit k WiFi síti, koupíte si tento adaptré a vaše PC muže používat bezdrátovou síť..
Martine a k televizi by to připojit nešlo? Mám chytrou televizi s internetem a trápí mne časté vypadávání signálu. Přpojení k internetu mám mám přes router ZyXel a pevnou tel. linku. Tak jsem si myslela, že bych tohle připojila přes USB vstup do té televize a že by mi přestal vypadávat signál. Já jsem našla pak ještě i jiné, jenom nevím jestli to vyřeší můj problém. Hry na počítači nehraji, potřebuji to jenom k té televizi. Děkuji za pomoc.
Nemám připojeno kabelem. A i když jsem to zkusila, tak to moc nepomohlo a signál vypadával dál. Tak jsem kabel odpojila, zbytečně mi to překáželo. Bylo připojeno tím kabelem Lan, jeden konec do routeru a druhý do televize. Ono se to chová divně. Vždycky to na chvíli vypadne a za pár vteřin to zase samo naskočí, u normálních pořadů to nevadí, samo se to vrátí, ale když koukám třeba na film na Netflix, tak ten film musím znova manuálně otevřít, teda musím klikat. A to mne otravuje.
v tom případě výpadků: je to trvalý stav, nebo jen u TV? Máte IPTV nebo jen net? Ve všech případech bych si nechal prověřit linku operátorem. Neznám vaši situaci ale pokud máte tel.linku taženu plochým kabelem, požádal bych o kontrolu až na vaší zásuvce, tedy technikem doma, pokud nabídnou výměnu tak nechat vyměnit za LAN kabel až k vaší zásuvce.
P.S. to si nevymýšlím, je to moje osobní zkušenost a kdysi jsem v tom oboru pracoval..
zajisté, to je možné, že se automaticky nepřepne, nemá důvod, odpojení jednoho zdroje je téměř nutnost, pokud nejde někde nastavit preferovaný druh připojení..
111, děkuji. Já se v tom moc nevyznám. Ale ty výpadky mám pořád a jenom v té televizi, asi. Teda občas se mi stane, že se samovolně odpojí od sítě i počítač. Dole na té liště se ukáží takové schůdky a jsou červeně přeškrtnuté. Tak pokaždé kliknu na připojení a tam je napsáno, že je to odpojeno. Tak znova připojím.
to je WiFi adaptér do USB portu, asi ale k němu bude i nějaký SW , minimálně ovladače, nebo bude na stránkách prodejce ke stažení a když ne prodejce tak výrobce..
tady je odkaaz na SW ... connectit-europe.com/...
Chyba může být jinde, ne jen v televizi. Bez analýzy příčiny problému je zbytečné kupovat wifi šťopku do USB (která notabene vůbec v TV nemusí fungovat).
Já bych v tomto případě hledal chybu spíše na routeru. Jestli máte router zapůjčený od providera (poskytovatele internetu), tak to řešte s ním. Kontaktujte jejich helpdesk (podporu) a popište jim svůj problém.
Kikune, půjčený ho nemám, ale u nich jsem ho kdysi koupila. Už je starý a kdybych se jich ptala, tak mi určitě budou nabízet nový. Poskytovatel je 02. Oni už mi vlastně nový router nabízeli, ale jejich cena byla skoro dvakrát vyšší, než v normálním obchodě. Tak jsem na to nepřistoupila.
Zkuste nějaký jiný novější router. Třeba si ho od někoho vypůjčte. Jinak nezjistíte, kde je chyba.
Kicune, asi mi těžko někdo půjčí svůj router, abych to mohla vysledovat. To by on sám byl bez internetu. A já stejně nikoho ve své blízskosti nemám. A navíc by se to muselo zřejmě nastavit a to já neumím. No a ty dvě "holky", co teda ve své blízkosti mám, tak ty tomu rozumí ještě méně než já. To by to dopadlo. Mně je jenom divné, že i když jsem to připojila "naostro" tím kabelem lan, tak nebyla žádná změna k lepšímu. Napřed jsem si myslela že ano, protože se mi zdálo, že je lepší i obraz, ale za chvilku to stejně vypadlo. Vždycky je tam nahoře napsáno, "nejste připojeni". To tam je pár vteřin a pak to zmizí, protože se to zase samo připojí. Když se dívám na normální stanice, tak to vůbec nevadí, protože to fakt trvá pár vteřin, tak se obraz zasekne jen velmi málokdy. Skoro nikdy. Ale jinak je to v případě, když se dívám na ten Netflix, nebo HBO GO. Tam se často obraz zastaví je tam napsáno "nejste připojeni k WiFi, zkontrolujte vaše připojení" . Nic nekontroluji, už jsem na to zvyklá, tak pár vteřin počkám a znova otevřu film. A to je tak trochu otravné. Já bych si ten nový router, a nějaký lepší, už dávno koupila, ale sama to stejně nepřipojím.
A ještě jsem si znova přečetla co napsal nahoře "Jenyk", a už jsem asi pochopila jak to myslel s tím kabelem Lan. Musela bych asi najít v té mé televizi v nastavení to připojeni k WiFi vzduchem, nebo jak se to nazývá, to zrušit a pak propojit kabelem přímo z toho routeru ZyXel a televizí a mělo by to fungovat. Ale raději počkám, jestli mi tohle někdo z Vás schválí, abych to nějak zbytečně nerozvrtala. Tak díky.
V nastavení TV se hrabat kvůli kabelu nemusíte, už jste psala, že jste připojení kabelem zkoušela a připojení hned fungovalo, takže to, co popisuje jenyk, se vás netýká.
Vše co píšete opravdu nasvědčuje chybě v routeru.
- už jste zkusila restart routeru? Vytáhnout ho na dvě tři minutky z elektriky. To pomáhá třeba při konkrétní problémech s routery TP-Link, třeba to u Zyxelu pomůže také.
- také by mohl být špatný datový kabel ze zdi do routeru, který přivádí internet. Jestli doma máte nějaký máte další, zkuste ho vyměnit. Šance že to pomůže je sice malá, ale je.
- sledujte co se při tom výpadku internetu děje s diodama na routeru, jestli zhasnou všechny, nebo jen některé. Pokud by zhasly všechny, i Power dioda, znamenalo by to, že se router sám od sebe restartuje. To se někdy u starších routerů stává těsně před jejich odchodem do křemíkového nebe.
No já nevím, protože připojení s tím kabelem fungovalao úplně stejně, jako bez kabelu. Takže proto jsem si myslela, že jak píše Jenyk, že i když tam to připojení kabelem je, tak ho televize ignoruje a dál si to připojení bere z z té WiFi sítě bezdrátově. Ten router nemám ve stejné místnosti, jako televizi. Jiný router doma nemám. A teď na něj koukám a on bliká v jednom kuse. Já už se na to vykašlu. Tak velké omezování to zase není a už jsem si na to docela zvykla. Já si jen myslela, že bych to vyřešila docela snadno tím, že bych koupila tu "anténku" a tím by se posílil ten příjem, signálu. Navíc tomu opravdu nerozumím, takže by to muselo být něco, co se nijak nenastavuje, jen se to "někam strčí" a samo to funguje. Kikune, ale moc Vám děkuji za snahu, mi nějak "vytrhnout trn z paty". Že to nevyšlo, není Vaše chyba. Jste moc hodný a díky. S
Chápu že tomu nejspíš moc nehovíte, pak děláte dobře, že se ptáte. Blbé na tom je, že té výměně routeru se nejspíš nevyhnete. Jestli si ho nechcete koupit od O2, protože ho mají předražený, tak si ho kupte sama ten samý typ, který vám chtějí prodat a pak si pozvěte technika z O2, aby vám z vaší koncovky proměřil síť. A při té příležitosti si od něj nechte nakonfigurovat ten nový router.
Nebo si pozvěte nějakého šikulu z okolí, poptejte se třeba v baráku, jestli to někdo neumí. Případně se mrkněte na stovkomat.cz a zadejte si tam poptávku, že někomu dáte třeba tři stovky, když vám ten router osadí a nastaví. Ale nejdřív ho musíte koupit samozřejmě.
Kicune, ono se to blbě všechno vysvětluje. Já bydlím sama v baráčku. V ulici jsou pouze 3 baráčky. Soused vedle mne snad ani internet nemá a moje kamarádka, která bydlí v tom posledním baráku, tomu rozumí ještě méně než já. Věřte mi, že kdybych mohla najít někoho ve své blízkosti, tak už bych to dávno udělala a neotravovala tady. Já už jsem ve věku, kdy už mne chodit do společnosti nebaví, a navíc jsem čím dál tím větší samotář a po lidech nijak netoužím, tak těch známostí už tolik nemám. Takže mám kolem sebe už jen málo lidí a o nich vím, že nemá ani smysl se jich na něco podobného ptát, i když jsou o něco mladší než jsem já. Znám jejich možnosti. Klidně bych někomu 3 stovky zaplatila, ale nemám komu.
To víte, že už jsem se všech dávno ptala, jestli někdo z nich nezná někoho, kdo tomu rozumí a kdo by mi to nastavil. To bylo to první, co jsem udělala. Já budu kontaktovat 02, a uvidím co mi odpoví. Ale zase nejsem takový trouba, abych se zrovna od této společnosti nechala napálit. A navíc mi to zase až tak moc nevadí. Už jsem si na ty výpadky docela zvykla. Ale myslela jsem si, že kdybych koupila tu anténku a mohla si to nějak sama připojit, tak bych to uvítala. Když to nejde, tak to nejde. Nic se neděje.
111 , já se omlouvám, ale zatím jsem to ještě nedotáhla do konce. Ne, že bych na Vaši radu nedala, ale prostě jsem se k tomu ještě nedostala. Celý den jsem pracovala na zahradě a vždycky si jen odběhla k počítači a koukla se do poradny. Já to u 02 zkusím, ale obávám se, že mi budou jenom nabízet jiný router, který od nich nechci, protože je předražený. Já jsem náhodou padla na tu anténku a líbila se mi, tak jsem se tady raději napřed zeptala, jestli by mi vůbec k něčemu byla. A je mi jasné, že ne. Tak se na mne nezlobte, že jsem ještě na 02 nevolala. Ale zkusím to, až budu mít trochu víc času a dám vědět, jak jsem dopadla. A vlastně já ani nevím co to je to IPTV.
Tak jsem si zjistila co to je to IPTV, a tuto službu teda nemám. Ale musím se přiznat, že mi to nijak nechybí. Mám ty dva placené "kanály", HBO Go a Netflix, a to mi bohatě stačí.
@suzymon: protože jsem z branže trval jsem na kontrole na konci. Nestálo to tenkrát nic, protože až po vaši zásuvku na zdi je to O2. Předělávali to kluci 2x, jednou dráty v zemi a po letech kabel v domě od sklepa až do 2. patra. Ono se totiž stalo to, že při nějakých úpravách c domě zedníci zasekali držák plynového potrubí rovnou do stoupačky s drátama...a kdyby teda chtěli měnit modem za dražší tak jim klidně řekněte že to je to poslední co chcete měnit. Hlavně že chcete vidět protokol o chybovosti a výpadcích...Oni se to vždy snaží ukecat , že to změří od nich k vám, ale to nemá žádnou vypovídací hodnotu a tak to končí informací "to je u vás" . Takže když je to u mne tak mi to přijďte změřit ke mně a dokažte to...
Asi tak..
Tohle vám v TV pravděpodobně NEBUDE fungovat! Tam se musí koupit USB dongle s podporovaným chipsetem, musí se tomu hodně rozumět, vědět jak...
TV připojit kabelem a je to. Cožpak nemá LAN? Wifi je u levných TV občas problém, bez uvedení značky a modelu těžko hádat )
Ps: samsung 2020 modelový rok = odekali 5GHz wifi u basic modelů a nechali jen 2,4GHz (ačkoliv předchozí modelové roky 5GHz měly).
Kdyz tomu nerozumis, tak si zaplat nekoho, kdo tomu rozumi! Psat tady, ze nikoh9 neznas kdo ti pujci router, protoze by byl bez internetu, no ehm?!
Tak si představte, že já jsem ten router ZyXel neměla nikdy nastavený na to, abych mohla používat ten kabel Lan. Proto to nikdy nefungovalo. Jak jsem teď pořád o tom něco hledala, tak jsem náhodou viděla, že se ten router co mám doma musí napřed nastavit, aby fungoval. Postupovala jsem teda podle toho návodu a myslím si, že je problém vyřešen, a že se mi podařilo nastavit funkci toho ZyXelu na přenos přes kabel Lan. V každém případě mi teď na tom modemu svítí ta dioda, kde mám zastrčený ten kabel Lan. A to mi nikdy nesvítilo. Prostě až po deseti letech užívání jsem "objevila Ameriku" . Nevěděla jsem, že nestačí to jenom strčit do dírek, ale ono se to napřed také musí přes počítač uvést do provozu.
Takže je možné, že už to nebude teď vypadávat. V každém případě dám vědět. Teď to normálně běží.
A moc děkuji všem, co se mi snažili pomoci. Kdybych se tady o tom s Vámi nebavila, tak by mne nenapadlo hledat jiné podrobnosti a nikdy bych se nedozvěděla, jak moc jsem hloupá. Moc Vám všem děkuji, snad to teď už opravdu poběží a nebude to vypadávat. Ale také tam psali, že ten ZyXel co mám doma je zastaralý a že je třeba ho vyměnit. Tak uvidím co bude dál.
20 Mbit stačí i na 4K netflix a youtube Vyzkoušeno.
S tou garancí ale opatrně, to je typicky MAX rychlost u VDSL. Profil je teď 55 Mbit/ 5,1 Mbit.
Jinak těm co mají 20/2 Mbit bude Cetin už nastavil 51/5,5 pokud se nepletu.
A pro "ladis". Jak jste už mohl všimnout, tak jsem na Vaše odpovědi nereagovala. Já totiž už vím, že Vy mi nepomůžete. Vy mi chcete jenom neustále dokazovat, jak já jsem hloupá a jak jste Vy chytrý. A přitom nejste ani natolik chytrý, abyste pochopil, že nemůžete radit někomu jako jsem já, Vaším způsobem. To, že jsem na tyto věci hloupá, totiž vím i bez Vás. A kdybych byla tak chytrá jako jste Vy, tak tady nikoho neprosím o pomoc. Nevím k čemu Vám bude dobré, když Vám napíšu značku své televize, ale je to TCL a jsem s ní spokojená. Tak teď jsem zvědavá, jak mi teda poradíte, když už víte všechno. A jestli budete odpovídat způsobem, jaký máte ve zvyku, teda budete používat výrazy, kterými se baví lidé, kteří ty technické výrazy znají a vědí co k čemu slouží, tak jsou mi vaše "rady" k ničemu. Já jsem laik, nejsem odborník, nejsem "ajťák" a nerozumím tomu.
Tohle jste napsal, a je mi to k ničemu. "S tou garancí ale opatrně, to je typicky MAX rychlost u VDSL. Profil je teď 55 Mbit/ 5,1 Mbit.
Jinak těm co mají 20/2 Mbit bude Cetin už nastavil 51/5,5 pokud se nepletu."
Já jsem potřebovala poradit a jasně jsem napsala, že se v tom vůbec nevyznám. Takže je úplně zbytečné, abyste se namáhal, když nedokážete poradit člověku jako jsem já. A hlavně se nevymlouvejte na to, že by ty vaše rady mohly pomoci někomu jinému. Někdo jiný si určitě dokáže napsat svou otázku sám a pokud by na tom byl zrovna tak jako já, a měl o tom stejné vědomosti jako já, tak ty Vaše odpovědi nepomůžou ani jemu.
Jo a ten kabel Lan jsem nepožívala nikdy žádný. Až od včera. takže nebyl jeden vadný a druhý že fungoval.
Tak hlásím, že televizi už mám puštěnou několik hodin a ještě se ani jednou neobjevila ta hláška, že nejsem připojená k internetu a také se ani jednou neseklo. Koukám na Netflix a tam se to objevovalo nejvíc. Ještě později vyzkouším to "červené tlačítko". Tam to dělalo také, když jsem si pouštěla pořady ze záznamu. Tam se to také hodně zasekávalo. Ale mám takový dojem, že už to teď bude v pořádku.
Televizi mám v jiném pokoji, než ten router. Ale už je to v pořádku, už mi televize jde bezvadně. Mám připojeno tím Lan kabelem. Jak jsem psala včera, já jsem ho neměla nastavený. Včera jsem nastavila podle tohoto návodu a teď už to funguje. A kabel vedu podle zdi za radiátory, takže ani není vidět. Tak zatím nic měnit nebudu, protože jsem spokojená. A nahoře jsem psala jakou mám naměřenou rychlost, ale asi sis toho nevšiml. Mohl by ses teda kouknout, jestli to je v pořádku? Děkuji.
Aha, tak to jsem nevěděla, že se to mění. A není to třeba tím, že večer se připojí víc lidí? Ale já bydlím na takové polosamotě, nebydlím v žádném baráku, kde je víc nájemníků pohromadě. Jsem tady sama a mám kolem sebe docela velký prázdný prostor, kde ani nejsou jiné baráky. A pokud vím, tak ten můj přímý soused ani internet nemá. Kdysi jsem mu dokonce půjčovala svoje připojení, když za ním přijela dcera a chtěla se připojit k internetu. V každém případě to nyní nevypadává. Ještě uvidím dneska, je ošklivo, tak budu pracovat doma a to mám Netflix puštěný celý den, takže kdyby to pokračovalo vypadávat, tak bych si toho musela zákonitě všimnout. Já dám vědět a děkuji. Ale jsem teda fakt hloupá, celý rok mne to otravovalo, a přitom to byla taková jednoduchá blbost.
Tak to 111 vidíš, jaký jsem trouba. Mně to ani ve snu nenapadlo. Já jsem totiž nikdy ten kabel Lan k ničemu nepoužívala. Internet mi v počítači normálně fungoval a dokonce mi fungovaly i ty dva multimedia-boxy, které jsem používala kvůli internetu v televizi. Teda teď si teda uvedomuji, že mi to také vypadávalo, ale asi méně, nebo jsem si myslela, že to tak má být a že to je normální. Ale začalo mi to vadit, když jsem si koupila tu chytrou televizi, protože mi přišlo, že zase až tak "chytrá" není, když to pořád vypadává a není to o moc lepší než ty multi boxy. No a teď vyšlo najevo, že chytrá jsem nebyla já a ne chudák televize.
Hlavně že už to funguje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.