Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový email

Od: michael* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den

Hledám informace o e-mailových schránkách. Tohle je pro mě nejjednoduší a nejrychlejší řešení a mám otázek hodně. Děkuji za práci se mnou!

1) Existuje ještě e-mailová schránka, která není na webu a je pouze na HDD ve vašem PC, kde tok zpráv propouští nastavení firewallu. U klasických emailů není absolutně žádná soukromá korespondence.. a znám automatické přeposílání zpráv na HDD. Je vlastně možnost jakékoli komunikace přes internet, která je soukromá.. všichni máme svého providera.. já třeba mám i internet po kabelu, ty informace tečou tím kabelem.

2) Seznam.cz má při zakládání e-mailu možnost vlastní adresy. Můžu si tam založit email třeba bob@bobek.cz?

3) Jaký je podle Vašeho názoru nejlepší email?

Děkuji a přeji příjemný den.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

1. Nejsem si jistý, co vlastně myslíte tím "přeposíláním zpráv na HDD". Můžete použít POP3 protokol, to znamená, že po přihlášení se vám zprávy stáhnou s poštovního servru do vašeho počítače (takže na serveru nezůstávají).

2. musíte si koupit doménu bobek.cz, v ceně je většinou i odpovídající mailová adresa cokoliv@bobek.cz

3. otázkou je, podle jakého kritéria má být "nejlepší". Já mám gmail.com. Nevím, zda je nejlepší, ale vyhovuje mi.

michael*
hodnocení

Děkuji za odpověď, podívám se na POP3 :).

hodnocení

1x

Kvalifikaciu treba mat aj na polozenie otazky a pouzitie odbornej terminologie, inak aka otazka, taka odpoved. Moje certifikaty od Oraclu su mi uplne nanic, ked citam "automatické přeposílání zpráv na HDD", to je nejasny zmateny pojem.

Nie je mi jasne, co je cielom, ak spravy nemaju byt kdesi na mail servri. Obavy o citanie obsahu? Na to mame sifrovanie.

hodnocení

0x

To nejako nechapem, chcete si mailovat = posielat spravy cez internet a sucasne vam vadi, ked ich niekto moze teoreticky citat na mail serveri alebo pocas prenosu? Otazka je nezmyselna. V takom pripade odporucam postoveho holuba.

michael*
hodnocení

Odpověděl jste na 1/3 otázky a tu jste nepochopil a nebo to chápat ani nechcete, ostatních otázek jste si již asi nevšiml vůbec. Pokud nemáte klasifikaci na odpovídání, prosím nezdržujte ze.

pna
hodnocení

0x

1) O takové e-mailové schránce která by nebyla na webu a byla by pouze na HDD v PC nevím. Pokud něco takového existuje nebo existovalo tak si to nedokážu představit jak by jsi to chtěl provozovat. To by jsi asi musel mít neustále zapnutý PC (24 hodin a to každý den) aby ti ta schránka mohla kdykoliv přijmout příchozí e-maily.

3) Takový který je dobře a bezproblémově funkční, umožňuje stahovat e-maily do PC a z PC odesílat prostřednictvím e-mailového klienta, má antispamovou ochranu, je zdarma atp. a to v současné době splňuje asi téměř každá e-mailová schránka. Z českých není špatný např. seznam.cz nebo centrum.cz.

michael*
hodnocení

Ano, nejspíš by bylo těžší takový e-mail provozovat na HDD, zkusím stahovat zprávy do PC a po té mazat se serveru. Děkuji za odpověď :).

Ale to je přesně to, co POP3 dělá. Stáhne zprávu do počítače a na serveru smaže. Nikdy to ani jinak nefungovalo, to byste musel mít vlastní e-mailový server a mít ho zapnutý 24/7, aby vám všechno přišlo.
pna

To mazání do PC stažených e-mailů ze schránky na serveru se dá nastavit tak, že se to automaticky po stažení na serveru smaže. Je možné nastavit i že e-maily po stažení do PC mají na serveru zůstat a nemazat se. Nevim přesně kde se to nastavuje, ale asi někde v e-mailovém klientovi nebo možná ve schránce na serveru.

pna : Neodpověděl jste na otázku č. 2. Pokud nemáte klasifikace na odpovídání, prosím nezdržujte ze. *smich*

hodnocení

0x

1) kup si doménu, například bobek.eu

2) zaplať si pevnou IP adresu

3) nainstaluj si doma poštovní server, je to běžná součást linuxových/unixových distribucí. Existují i pro Windows. Potom bude pravděpodobné, že tvůj soukromý server bude komunikovat přímo s protějším serverem, bez dalších prostředníků.

Akorát ho budou další mailové servery ignorovat, respektivě odmítat nebo házet do spamu (alespoň ty které se o odesílatele zajímají), dokud nebude mít další záznamy na hostingu. Ona to taková sranda není.

hodnocení

0x

Když chceš mít svojí doménu, tak musíš mít svůj server. Třeba NAS. Nebo zvol jednodušší variantu, nebudeš mít sice svojí doménu, ale stačí nainstalovat Outlook, který je součástí MS Office a tam si nastavíš po stažení zprávy do PC, odstranit ze serveru. V Outlooku můžeš obsluhovat mailových účtů kolik potřebuješ. Já takhle používám Outlook už mnoho let, pro čtyři účty. Úplně bez problémů.

pna

To není pravda, že kvůli vlastní doméně je třeba mít svůj server. Já mám vlastní doménu a žáden vlastní server k ní nepotřebuji. Mám u firmy WEDOS webhosting s touto mojí doménou a součástí toho webhostingu je i e-mailová schránka ke které si můžu nastavit jakékoliv e-mailové adresy s touto moji doménou.

OK, s webhostingem ano. Ale už je to určitá závislost.

@pna: "já tomu tak nerozumím, školy na to nemám" ... ale emailová schránka na webhostingu je defakto emailová schránka na webu (serveru) u providera. Nebo se mýlím? Dle mého soudu je skutečně nejlepším řešením POP3 s časovým nastavením uchování/výmazu zpráv po stažení.
Sofistikovaným řešením je pak samozřejmě to, co napsal @arne1.

pna

ferax: Jaká závislost?

millcom: E-mailová schránka na webhostingu většinou není u providera i když i ten může poskytovat i webhosting a e-mailovou schránku. Je to schránka u firmy poskytující na jejích servetrech určitý prostor na webhosting kde součásti může být i e-mailová schránka. Provider je něco jiného. To co navrhuje arne1 je sice sofistikované řešení, ale ne příliš dobře realizovatelné. Mít doma nainstalovaný vlastní poštovní server a provozovat ho by znamenalo mít neustále zapnutý počítač aby ten poštovní server měl nějaký význam, ale to se to tu už psalo.

michael*

Děkuji za odpovědi, pravděpodobně na mě je šité nejspíš Feraxovo řešení, přes office outlook.. Děkuji a přeji všem příjemný den.. :)

pna

michael: MS Office je placený software a ten Outlook je jednou z jeho součástí. Pokud celý MS Office už nepoužíváš a nebo ho nepotřebuješ tak je asi zbytečné ho pouze kvůli tomu Outlooku kupovat. Jsou i jiné stejně dobré nebo možná i lepší poštovní klienti které jsou zcela zdarma. Já už několik let na elektronickou poštu používám Thunderbird který je zdarma a z mého pohledu je super a dostatečně mi vyhovuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]