Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přetahnout fotky do notebooku

Od: pavel243* odpovědí: 3 změna:

Když propojím mobil s notebookem pomocí kabelu ,přístroje spolu nekomunikují, Do nedávna jsem takto běžně při přetahování fotek postupoval, pořídil jsem i nový kabel,který sedí opravdu napevno a žádná odezva.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ujistěte se, že váš kabel je skutečně datový a ne pouze nabíjecí. Vyzkoušejte ho třeba na jiném PC/mobilu.

Pravda pravdoucí, hlavně různé přibalené kabely k powerbankám a přístrojům, které USB používají pouze na nabíjení, postrádají datové vodiče :/

hodnocení

0x

Problémů může být více a napadají mě následující

* USB kabel, který má zapojené jenom +5V a GND piny (žádné datové piny)
* Koroze na konektoru nebo kabelu
* Chybějící ovladač (driver) v notebooku
* Režim USB na telefonu, někdy může být nastaven na "Pouze nabíjení". Je potřeba používat MTP protokol nebo Mass Storage (v případě, že data jsou na SD kartě)
* Nezadal jste PIN / heslo před připojením kabelu
Pokud Váš telefon podporuje SD karty, tak lze jako náhradní řešení data v mobilu překopírovat na SD kartu. Tu pak vyjmout z telefonu a přes čtečku kartu přímo vložit do notebooku, kde se bude chovat stejně jako fleška :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]